Бакарди е новият стар победител в изложбата за далматини

Изображение 1 от 2

    Бакарди е победителят в специализираната изложа за далматини, която се проведе през уикенда в Първомай. Тя беше девета по ред. Бакарди,който носи цялото име DALMAGIC EVERYBODY KNOWS ME (Всичкимезнаят), печели званието „Най-красиво куче на изложбата“ за втори път. Той е от развъдника „Далмеджик“, в който се наследяват гените и на най-известното първомайско куче - Голди. Бакарди е на 2 година и 1 месец.

    Негови собственици са Александра Иванова и Веселин Павлов, едни от най-ревностните почитатели на първомайските киноложки събития.

    Съдия на събитието беше норвежката Хайди Прайс - изключително добър развъдчик на породата. Тя сподели, че е впечатлена от работата на далматин клуба в ръзвъдната дейност.

    Както обикновено изложбата беше съпроводена от различни надпревари за кучета и деца-хендлери. Изненадата за всички беше, че в състезанието за най-лакомо куче победители бяха две бебета.

    Победителят в голямата надпревара получи Купата на кмета, която бе връчена от заместник-кмета Радослава Ставрева. За стопаните на Бакарди беше и картина – портрет на далматин, нарисуван от Вихра Григорова и връчен лично от нея. Те е художник, председател на клуб „Хрътки“ и всеотдаен поддръжник на киноложкото дело в Първомай.  

    Специализираната изложба на далматини беше организирана от Пеньо Запрянов, с помощта на Български далматин клуб и Община Първомай.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини