Украйна изрази съмнения относно предполагаемия шпионаж от страна на САЩ на Зеленски

Ръководството на Украйна изрази съмнения относно предполагаемия шпионаж от страна на САЩ на украинския президент Володимир Зеленски, предаде ДПА.

Президентският съветник Михайло Подоляк заяви по украинската телевизия, че консултациите между държавния глава и военните са били проведени по начин, който се различава от онова, което се представя в публикуваните изтекли в медиите разузнавателни документи.

Той заяви, че украинските отношения със западните партньори не са застрашени от тези публикации. 

Плановете за украинска контраофанзива не биха се провалили също така от изтичането на документите, защото те са още в процес на разработка, допълни Подоляк.

Тези изявления дойдоха, след като се появиха информации за изтичане на секретни документи от американското министерство на отбраната, според които Зеленски е предложил по време на консултации с ръководството на украинските сили атаки с дронове по обекти на руските сили в Ростовска област, в Русия. Предложението той направил в края на февруари, се казваше още в информациите. Това би могло да насърчи Вашингтон да не предоставя на Киев оръжия с голям обсег, допълваха тези информации.

Подоляк обаче опроверга тези твърдения. Той заяви, че няма никакъв смисъл в това по време на подобни консултации да се заяви: "Нека да бомбардираме Ростовка област". На такива консултации по-скоро биха били дефинирани приоритетите и биха били начертани стратегии. 

Подоляк също така каза, че информациите от изтеклите документи относно проблеми в украинските военновъздушни сили са били вече известни.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини