Москва знаела за инструктори от НАТО в Украйна и преди изтичането на американските документи

Не е ясно дали изтеклите американски документи, според които специални части на САЩ и Великобритания са били в Украйна, са действителни, но на Москва вече е било известно, че инструктори от страни членки на НАТО участват във военни действия в страната. Това предаде Ройтерс, като се позова на изявления на Кремъл.

Според Кремъл също така изгледите за черноморската зърнена инициатива не са добри, тъй като обещанията да бъдат премахнати пречките пред руския износ на селскостопанска продукция и торове не се изпълняват.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза още днес пред журналисти в Москва, че стъпките за въвеждане на електронни повиквателни за армията, които се предприемат за първи път в историята на Русия, са необходими, за да се разреши т. нар. от него "бъркотия" във военните наборни служби.

Според Песков проблемите са излезли наяве по време на мобилизационната кампания миналата година за набиране на повече военнослужещи за т. нар. "специална военна операция" в Украйна.

Руската Държавна дума одобри вчера необходимите поправки в сега действащото законодателство, които ще доведат до промени в мобилизацията за военна служба, припомня Ройтерс.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини