Искренци и областният управител нищиха проблема с водоснабдяването на селото

Инициативен комитет  Иван Арабаджиев, Никола Караиванов и Виолета Караиванова от  село Искра се срещна с областния управител Ангел Стоев по повод нередовно водоснабдяване и режима на водата в летните месеци.

Делегацията бе водена от кмета на селото Тодор Налбантов, а на срещата присъстваха общинският кмет Николай Митков, общинският съветник Евгени Караиванов и представители на ВиК – Пловдив.

Областният управител, който е и председател на Асоциацията на ВиК увери искренци, че се очаква в скоро време да се увеличи водоподаването към селото и да се избегне режима. Това ще стане благодарение на новия водопровод за община Асеновград.

Представители на ВиК предложиха проучвателен екип от БАН, който разполага с подходяща техника,  да направи геоложко проучване.

От своя страна Николай Митков разказа, че мерки  вече са предприети. Представители на общината са се срещали със служители на ВиК. Намерен е терен, на който се предполага, че може да има вода и е разговаряно със собственика.

„Проблемът с водата в едно от най-големите села в общината -  село Искра - се неглежира от десетилетия, каза кметът и увери: и община Първомай ще направи всичко възможно, за да се гарантира дълготрайното му  разрешаване.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини