Герои на Чудомир стъпват на Първомайска сцена

Изображение 1 от 5

    Театралната Нова година в Първомай ще започне на 31 януари с постановка на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“, Велико Търново.

    На сцената на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ от 19 часа ще бъде представена „Не съм от тях“ – адаптация на Невена Митева по разкази на Чудомир.

    Ние, българите, много обичаме да се присмиваме над недостатъците на другите. Критикуваме клюкарството, а сами разнасяме най-пикантните клюки. Ненавиждаме прелюбодейството, а често се оказва, че крием някой и друг грях. Надсмиваме се над пиянството, а не рядко сами се оказваме под масата. Всичко това не е чуждо на колоритните герои на Чудомир. Емблематичните образи на Попа, Кака Сийка, Лъжлив Съби, Нено Сенегалеца, Даскала, Юнак Павли и Тотка Вдовичката оживяват в един пъстър и забавен калейдоскоп, започнал с едно погребение и свършил с една сватба – крайните преживявания в един ден, в едно село, в една България.
     

    В ролите: Стефка Златкова, Милен Иванов, Иван Митев, Детелин Кандев, Никол Бойчева, Лиляна Иванова, Кирил Милушев, Виктор Терзийски, Боян Фърцов, Стоян Борисов, Полина Петкова, Тони Христова.

    Режисьор е  Невена Митева, сценографията и костюмите са дело на Лидия Къркеланова, а музиката - на Петър Атанасчев.

    Билетите са по 15 лв. и се предлагат на каса пред читалището между 10 и 12 часа и в офиса на Кредиленд между 14 и 18 часа. Резервации на групи може да направите на тел. 0889 / 136 023, 0898 / 293 951

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини