10 първомайски художници подредиха преколедната изложба

Изображение 1 от 2

    10 първомайски художници подредиха традиционната си предколедна изложба във фоайето на читалището в Първомай. Тоска Запрянова, Зорка Каразапрянова,Милена Чолакова, Магдалена Хубинова, Йорданка Янкова, Наталия Димчева, Ангел Попчев, Иван Заимов и Николай Чурчулиев изложиха съвсем нови творби.

    Платната разказваха за селска идилия, много цветя,природа, женска красота и дори  патриотизъм. Рускинята Наталия Димчева е закодирала знакът на пацифистите в творбата си като послание за мир. Милена Чолакова представи две различни картини – цветя, изрисувани с нова за нея техника.

    Кметът Николай Митков и заместниците му Радослава Ставрева и Хамди Мустафа бяха сред гостите на откриването. Той откри изложбата и  благодари на художниците за ангажираността им с великденската украса на града и за това, че продължават да творят и да радват всички с картините си.Председателят на читалището Ана Сиракова им пожела „ И нека музата винаги да бъде с вас“. От името на творците Тоска Запрянова благодари на организаторите за съдействието и възможносттта да излагат свои платна.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини