Ученици от Виница посттавиха началото на празниците в селото си

Изображение 1 от 4

    Коледно-новогодишните празници в село Виница започнаха с тържество под елхата пред кметството. Домакини бяха кметът и местната библиотека, а подобно събитие в селото не се е случвало от години.

    Децата събраха свои родители, приятели и познати и ги поздравиха с песни, подготвени в часовете по музика с госпожа Ваня Павлова. Учениците от клуб „Без багаж по света“ и ръководителката им Теодора Кирякова разказаха за обичаите в различните християнски страни, с които хората ознаменуват рождението на Бог.

    Сурвакарите от kласа на Дияна Андонова наричаха за здраве. Сурвачката „игра“ по гърба на кмета Георги Русев. Той  поздрави децаta, учителиte и жителите на селото и раздаде на артистите по торбичка с лакомства, влизайки в ролята на Дядо Коледа.

    Тържеството завърши с най-емблематичните хора. Учениците от клуба за народни танци с ръководител Величка Карадинева показаха стъпките на Дунавско хоро, което мнозина познават като новогодишно, а накрая всички присъстващи бяха поканени да се присъединят към характерното право хоро.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини