Много настроение създаде благотворителният Коледен базар в Първомай

    За втора година в Първомай се проведе Благотворителен коледен базар.На десетки маси ученици, учители, родители бяха разположили своите произведения на изкуството – картички, сувенири, украшения, сурвачки, плетени чорапи и какво ли още не – всички на коледна тематика, изработени с познати и чудновати техники и идеи. 

    Сред множеството от хора, атракция беше Дядо Коледа. А настроението се подкрепяше от малките и големи „Наутилус-и“ на Севил Маринов- които представиха обогатен коледен репертоар.

    Мъглата не уплаши хората, дошли за да подкрепят различни каузи – от село Дълбок извор събираха пари за нова спортна площадка, един от класовете на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ - за Божидар, който се бори с тежко заболяване,за  деца, в същото положение събираха средства и от НУ „Христо Ботев“. „За училището“ беше целта на ПГСС. Благотворителен щанд имаше и сдружението „Ангели на четири лапи“.

    „За децата в неравностойно положение“ беше каузата на служителите от общинска администрация. Зад тяхната маса бяха подредени и благотворително се продаваха и картичките на участниците в конкурса „Весела Коледа за всички“. Победителите вече са ясни и скоро ще получат наградите си.

    Повечето от участниците казаха, че според събраната сума ще решат по какъв най-добър начин могат да я използват.

    Организаторите на базара от ОбА бяха осигурили за гражданите и чаша вино. Сред хората и активните купувачи беше кметът на града Николай Митков, демонстриращ отношение към празниците,облечен в коледен пуловер. Заедно с него беше и семейството му. Директорът на СУ „Златаров“ също беше избрал към облеклото си да прибави и коледен елемент – шапка.

    Празниците в Първомай продължават с откриване на изложба на художниците от секцията при читалището  на 20 декември от 17 часа и концертът „Коледни звезди“ от 18 часа .

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини