Баща и син Маринови представиха свои възпитаници

Изображение 1 от 4

    Учителите от ОУ „Георги Караславов“ организираха среща-концерт на възпитаниците на Александър и Георги Маринов.

    Баща и син Маринови са преподаватели по музика. Александър Маринов постави началото школа по акордеон в Дебър, а от години Георги Маринов ръководи духовия оркестър на дебърското училище.

    „Училището в община Първомай, което може да се похвали с установени традиции за работа с деца в сферата на музикалното изкуство е именно ОУ „Георги караславов“, каза водещата Лиляна Запрянова- Хората на които дължим възраждането на тази традиция са Георги Маринов и Александър Маринов.“

    Акцентът на вечерта бяха акордеонистите от Дебър - Слави Асенов, Стефан Стефанов и учениците от Националното музикално училище „Добрин Петков“, Пловдив,възпитаници на Александър Маринов.

    В концерта се включи се и новосформираната в началото на учебната година вокална група на училището, също с ръководител Александър Маринов и двама начинаещи тромпетисти – Татяна Янкова и Георги Кошев.

    В края на вечерта своя талант показа и самия Александър Маринов, изпълнявайки джазовата пиеса „All of me” и Ръченица.  

    На срещата присъстваха музиканти от първомайски оркестри, представители на читалищата, родители и учители. Там беше и най-големият почитател на акордеона – Стойчо Шапатов.В края на вечерта Георги Маринов благодари на директорката на училището Тонка Будакова за даденото им доверие и изненада Шапатов като го помоли и той да изсвири нещо на прима виста.

    Преди да покаже как умее да работи с музикалния инструмент, Шапатов припомни част от историята музикалните школи в общината и обеща при първа възможност помогне за провеждането на конкурс за деца-акордеонисти, като обеща за първо място да дари 100 лв., за второ – 80 лв. и за трето – 50 лв.

    Вечерта завърши с пожеланието за нови срещи.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини