Уил Смит се завръща... като роб

Още в средата на 2020 г., когато не знаехме по какъв начин ще се развие пандемията, стана ясно, че Уил Смит и Антоан Фукуа ще се захванат с филм на име Emancipation.

Тогава за него не знаехме кой знае колко много. Единствено че ще бъде продукция на Apple TV+ и ще се фокусира върху историята на един роб, който се бори за свободата си.  

Покрай разигралата с драма с шамара, който Смит зашлеви на Крис Рок на Оскарите, си мислехме, че филмът може да пострада, но за щастие това не се е случило. Защото Apple TV+ пуснаха първи тийзър на Emancipation и обявиха премиерната дата.

Тийзърът прави точно това, което се очаква от него - кара ни да сме още по-нетърпеливи да видим филма. Не ни разкрива кой знае колко много от историята и сюжета, но пък виждаме някои наистина впечатляващи кадри. Разбираме, че действието се развива по времето на Гражданската война в САЩ, когато Ейбрахам Линкълн прокарва Прокламацията за еманципация, според която вече не трябва да има роби.

Но времената са такива, че страхът и насилието властват. Това обаче не може да спре Питър (Смит), който е чул за еманципацията и решава да рискува живота си, за да се присъедини към армията на Линкълн, за да стане свободен човек. Но това изобщо няма да е лесно пътуване, което в крайна сметка може и да коства живота му. 

Emancipation е базиран на истинска история, а самият Уил Смит казва, че това е най-трудният филм, върху който е работил. Така че очакванията са високи...

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини