Джейдън Смит: Майка ми ми даде първите наркотици

Помните ли момент от детството си, в който родителите ви са решили да ви предложат глътка алкохол или дръпка от цигара, за да видите какво всъщност е чувството? Моите го направиха, когато навлизах в пубертета, с надеждата да видят колко лоши пороци са това и никога да не се насочвам към тях. С цигарите успяха, но алкохолът все пак частично присъства в живота ми. 

Звездните семейства обаче очевидно имат по-различни практики, като част от родителите от развлекателната индустрия запознават децата си не само с алкохола и цигарните, но и с наркотиците. Въпреки че голяма част от субстанциите все още да са незаконни, има си начини хората с известни имена да се снабдяват с тях и дори да ги предлагат на наследниците си. 

Такъв е случаят със семейство Смит и по-конкретно с Джейда Пинкет Смит и синът й Джейдън. Оказва се, че водещата е създала интересно преживяване на детето си, но по съвсем различен начин от обикновения родител. Изпълнителят призна за странен момент от живота си, в който главно действащо лице е именно майка му, подкрепена с няколко грама наркотици. 

Младият изпълнител наскоро сподели, че известната му майка е предложила психеделици на цялото семейство, което включва още актьора Уил Смит и изпълнителката Уилоу Смит. 

"Мисля, че беше мама, всъщност, която беше първият човек, който направи тази крачка в семейството. Първоначално само тя използваше субстанциите, но постепенно нещата еволюираха и всеки от нас откри собствен начин, по който да ги включи в живота си", каза Джейдън на конференция в Денвър, посветена именно на психеделичната наука. 

Младият Смит смята, че именно психеделиците са му помогнали да създаде по-стабилна връзка със сестра му и брат му, Трей Смит, който е син на Уил от предишния му брак с Шери Зампино. "Братята и сестрите постоянно се карат, както съм го правил аз с моите в миналото. Но нивото на любов и емпатия, което изпитвам към тях, когато използвах психеделици беше нещо много красиво и съкровено", казва Джейдън.

Не е ясно точно за кои вещества говори артистът, но проучванията показват, че някои психеделици, включително псилоцибин, аяуаска, LSD и мексалин, могат да увеличат емоционалната съпричасност. 

Въпреки че може да има положителни ползи от употребата на психеделици, които са незаконни в по-голямата част от света, включитено в България, потребителите могат да изпитат нежелани реакции или негативни странични ефекти като тревожност, халюцинации, увреждане на паметта и необичайно или опасно поведение. 

Джейда Пинкет Смит също не крие, че е използвала психеделици, като пред ноевмри 2021 година сподели, че е залагала особено много на растителна медицина. По думите й, всичко започнало преди десетилетие като начин за подобряване на психичното здраве. Казва, че медикаментите са й помогнали да "нокаутира" депресията, която чувствала за осакатяваща. 

"Борех се толкова дълго с депресия, от осакатяващия вид. И истината при растителната медицина е, че тя ви помага да се чувствате по-добре, но също така разрешава проблемите, които са ви накарали да стигнете до дъното", казва Джейда.

Въпреки положителното мнение на семейство Смит към психеделиците, те са забранени в България и употребата им може да доведе до сериозни проблеми! 

Източник: Tialoto

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини