Кметът се ядоса заради счупена пейка, поправена преди ден

Изображение 1 от 4

    Кметът на общината Николай Митков побесня при вида на счупена пейка в градинката пред пощата на града.

    Само преди ден са били ремонтирани пейките, които често се ползват както от майки с деца, така и от възрастни хора, излезли на пазара. Стойността на вложените материали, без положения от работниците труд, е 250 лв. След по-малко 24 часа едната от пейките е на „клечки за зъби“, а „смелчаците“ са неизвестни.

    Парите за този ремонт са от общинските средства,  припомни кметът - Това са нашите пари, извадени са от нашия джоб. Никой от тези хулигани няма да счупи нарочно нещо, купено със собствени пари. Правят се кътове за отдих и детски площадки, а след това няколко човека унищожаеат направеното за собствено удоволствие.  

    Пред паметника в същата градинка има и направена дупка, която е видно, че е в резултат на  целенасочени усилия.

    Кметът посочи още, че е изпълнил и желанието на живеещите до канала и им е направил беседка, която след това е била „обсебена“ от младежи, които дори са я подпалили. 

     „Моля „будните“ граждани да проявят отговорност и наред с писането във фейсбук и оплакването от кмета, когато станат свидетели на подобна вандалщина да подават сигнали, каза още Митков – кметът не е пъдарин и е трудно лично да следя за подобни прояви, някои граждани ми вменяват задължението лично да следя и за улиците, и за сметищата и за какво ли още не“.

     Кметът призова да пазим това, което е наше и да не толерираме хулигански прояви.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини