Не се очаква скоро приключване на ремонта Дълбок извор-Асеновград

Не се вижда краят на ремонта по пътя Асеновград-Пловдив, съобщава асеновградската телевизия ТВ САТ КОМ.

Утре изтича крайният срок за приключване на проекта и журналистите от канала са отправили запитване към Агенция „Пътна инфраструктура“ за довършените и оставащите дейности.

От отговора става ясно, че има недовършена подмяна на водопроводи в селата Козаново и Патриарх Евтимово, което възпрепятства полагането на нова асфалтова настилка.

На 30 септември изтича и действащият договор с пътноподдържащото дружество за област Пловдив, което означава, че  текущият ремонт на третокласния път ще може да продължи, едва когато бъде избран нов изпълнител за пътното поддържане на републиканската пътна мрежа в областта.

По думите на кмета на село Дълбок извор Костадин Кротнев фирмите са си вдигнали машините и никой не се мярка, не се забелязва пътна техника. А има места, на които може да се полага настилка, да се почистят или оформят канавки.

ТВ САТ КОМ споделят и информацията, предоставена от АПИ:  приключено е със студеното рециклиране на настилката и полагането на основните пластове асфалтобетон. За подобряване на отводняването на пътното платно са ремонтирани водостоците и съоръженията по третокласното трасе. За осигуряване на видимост на шофьорите е почистена крайпътната растителност. Съответно продължава работата по оформянето на канавките и попълването на банкетите. В селата – предстои да се монтират бордюри, където е необходимо. Трябва да се положат основните и износващи пластове асфалтобетон по близо 28-километровото трасе и кръстовищата. Необходимо е да се положи нова хоризонтална маркировка, да се поставят знаци и ограничителни системи, т.е. мантинели. Работа има, кога ще приключи не е ясно, но с очакваното настъпване на зимния сезон и влошаването на метеорологичните условия, има вероятност да не е в рамките на тази година.

Въпреки ремонта, автомобили се движат по пътя Дълбок извор – Асеновград.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини