58 български учители се обучават тази година в ЦЕРН

От 2 до 8 октомври тази година 28 учители по природни науки ще имат обучение в Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), в Женева, по Националната програма "Мотивирани учители и квалификация". Преди броени дни от квалификационен курс по националната учителска програма се завърнаха 30 педагогически специалисти по информатика и информационни технологии, с които преминалите през обучение тази година ще станат общо 58, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).
 
Групата учители, която предстои да замине в неделя, е двадесета поред от началото на националната програма през 2011 г. В тази група има преподаватели от училища в 13 области на страната: Варна, Русе, Велико Търново, Пловдив, София-област, Плевен, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Разград, Пазарджик, Благоевград, Бургас. Досега по националната програма на Министерството на образованието и науката в ЦЕРН са преминали по обучение 759 учители по природни науки, инженерни специалности и информационни технологии. 

Обучението в ЦЕРН включва лекции, работилници, демонстрации и социални събития. Учителите ще могат да се докоснат до най-новите технологии в световния научен център и да задоволят своя интерес към новостите в науката и техниката. Обучението им дава възможност да се запознаят със съвременната наука, която се развива в ЦЕРН, като събуждат интереса в учениците към модерната наука, природните и инженерни дисциплини, и ИТ технологиите. 

Преминалите през курсовете могат да допринесат за обогатяване на училищната програма с най-новите достижения в областта на природните науки, инженерните разработки и информационни технологии, както и да подготвят бъдещото поколение физици, изследователи, инженери и учители. Програмата допринася за насърчаване на любознателността и креативността на учениците, мотивиране за по-задълбочено и интересно преподаване на физика в училище, надгражда преподаването с най-новите достижения в областта на природните науки, инженерните разработки и информационните технологии, отбелязват от МОН.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини