Учебната година - открита

    Днес тържествено беше открита учебната година в 12 училища от община Първомай.  Кметът Николай Митков беше гост на тържествата в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ОУ „Георги Караславов“.

    Към нетърпеливите първокласници той отправи пожелания да бъдат прилежни, трудолюбиви любознателни. На родителите пожела да подкрепят своите деца. На учениците от по-горните класове – да се представят отлично на всички изпити и матури. Специално се обърна към учителите като ги нарече „съвременни будители, на които българската нация е възложила огромната отговорност да учат и подготвят младите хора на България. „Желая Ви сили, търпение и дръзновение през годината“ каза още кметът Митков.

    На директорa на СУ „Златаров“ Чавдар Здравчев подари химикал, с който да пише шестици и да подписва увеличени възнаграждения на учителите.

    Тонка Будакова, директор на дебърското училище "Георги Караславов,  даде заявка за интересни и нестандартни занимания – училищна телевизия в интернет канал, различни занимания по интереси и да продължи традицията с духовия оркестър. Кметът ѝ пожела много сили за реализирането на тези идеи.

    Зам.-кметът Радослава Ставрева беше гост на ПГСС „Васил Левски“. Там посрещнаха осмокласниците., които за пръв път влизат в училището, с хляб и сол. От тяхно име Стефан Стефанов в емоционално слово заяви желание за нови знания и овладяване на професия.

    Секретарят на общината Ана Николова присъства на откриването на учебната година в НУ „Христо Ботев“, а директорът на Дирекция „Образование и култура“ беше гост на ОУ „Христо Ботев“ – с.Градина.

    Навсякъде в училищата беше издигнат националният трибагреник, а ученици и учители влязоха в приповдигнато настроение  в клас.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини