Кметът на община Първомай предлага поемане на дългосрочен общински дълг

Кметът на община Първомай, г-н Николай Митков, предлага поемането на дългосрочен общински дълг за извършване на ремонтна дейност.

Предложението е за дълг е в размер от 500 000 лв. Той ще бъде взет от" Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД". Срокът на погасяване се предвижда да е 5 години, ежемесечно, с възможност за предсрочно погасяване, изцяло или на части, без такса при предсрочно погасяване.

Целта на този дълг е съфинансирането на Споразумение между Община Първомай и МРРБ за "Реконструкция на общински път PVD 1216/ I 8, Поповица - Бяла река/Първомай, кв. Дебър - Татарево, от км 0 + 000 до км 3 + 019,12, Община Първомай - накратко Татаревския път.

Всички заинтересовани лица могат да се запознаят по-добре с материалите за обсъждането на електронната страница на общината  или тук.

Публично обсъждане на това намерение ще се проведе на 19.08.2022 г. от 11:00 часа в пленарната зала, която се намира в административната сграда на "Общинска администрация" в град Първомай. По закон местната общност, включително граждани, общински съветници, кметове, обществени организации, медии, граждански сдружения, НПО и всички заинтересовани лица са поканени на обсъждането. Предварително могат да бъдат изпращани предложения и становища.

Димо Димов

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини