Открит урок по акордеон събра деца и възрастни в бряговското читалище

Изображение 1 от 3

    Преподавателката по акордеон Ваня Проданова събра малки и големи в читалището в село Брягово, общ. Първомай на първи открит урок. Вчера те се запознаха с устройството на акордеона и направиха първите стъпки към овладяване на този прекрасен инструмент.  Следващият вторник преподавателката отново ще ги очаква в читалището.

    Това е едно от малкото места в общината, на което се осигуряват организирани занимания на деца в летните месеци. Всеки вторник след 16 часа там се събират гостуващите през ваканцията ученици и те се включват в различни работилници. До сега децата се учиха да правят цветя от текстил, възглавници от стари пуловери, парцалени кукли, а вчера рисуваха върху камъчета.

    Тези занимания са част от читалищната дейност през последните три години. Различното за лято 2022 е,че се включат не само децата,а и родителите и всички желаещи.Заниманията са тематични. Арт работилниците имат за цел не просто децата да са ангажирани, а и да видят как може да бъдат оползотворявани отпадъчни материали и да се учат на положително отношение към природата.

    Много ентусиазирани и вдъхновени от заниманията, децата подготвят самостоятелно и концерт, с който ще сложат край на лятната ваканция.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини