Абитуриент завоюва златен медал на състезание по уеб програмиране

Абитуриентът Здравко Христов от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ завоюва златен медал в категорията „Уеб програмиране“ на провелото се през уикенда в Девин състезание за информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега“.

В състезанието участваха 361 ученици от 7. до 12. клас. Макар и само 26, в категорията на Здравко са били най-подготвените конкуренти с много знания и умения, изграждани през годините. Младежите е трябвало по предварително зададен макет да направят част от компютърно приложение, която е видима за потрбителите. Разполагали са с 8 часа, които е можело да не достигнат, защото е имало много детайли за изпипване.

Радвам се, че успях да спечеля, защото съм абитуриент и това ми беше последното участие като състезател – каза Здравко Христов. Освен това призовото място ми осигурява предимство при кандидатстване в Пловдивския и Техническия университети. Състезанието, както винаги, се проведе на много добро ниво, бяхме подкрепяни от професионалисти, които ни наставляваха, когато е нужно. Съветвам всеки ученик, който се колебае дали да се запише на това състезанието, да го направи.

Горда от постижението на своя ученик е и преподавателката му по информационни технологии и информатика Татяна Попова. За нея това е достоен завършек на етап от образованието на един достоен млад човек, избрал да се развива в областта на технологиите.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини