Певчески фолклорен ансамбъл ,,Първомай" спечели златен медал на ,,Евро фолк - Жива вода 2022"

Изображение 1 от 2

        Певчески фолклорен ансамбъл ,,Първомай” към ОНЧ ,,Св.Св.Кирил и Методий -1894г. спечели златен медал на Юбилейното

    X-то издание на  Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2022“, който се проведе от 4 до 6 юни в град Хисаря. Нашите изпълнители получиха Диплом за успешно представяне,  Грамота за принос при съхранение и развитие на Балканските традиционни народни изкуства, Грамота ,,Илиян Д.Николов” -  за приемственост между поколенията, инициирана в памет на създателя на Старопланински събор ,,Балкан фолк”, Номинация GRAND PRIN Златен Орфей и Препоръка за участие в Европейския шампионат по фолклор ,,Euro Folk” в Несебър и Слънчев бряг.

         На музикалния празник ансамбъл ,,Първомай” се представи с четири песни.  Госпожа Кичка Петкова – дългогодишен ръководител на ансамбъла, получи званието ,,Маестро”, което ще и бъде връчено на празнична церемония от кмета на общината Николай Митков.

         Музикалните празници "Евро фолк" се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАFF в различни европейски градове. Основно събитие на Музикални празници "Евро фолк" е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства - Старопланински събор "Балкан фолк" в България.

          Характерна особеност на Музикалните празници "Евро фолк" е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни и сателитни телевизии. С тези дейности се изпълнява основната цел на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали - EAFF за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез  възможностите на масмедиите.

    Д.Мирчева

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини