Пътуващата Детска изложба се завърна у дома от Англия

Изображение 1 от 3

    Пътуващата изложба на децата от Първомай вече се прибра в града, след като последно гостува в два английски града – Питърборо и Камбърн.  

    От октомври до май тя посети Първомай, Брягово, София и Англия.

    В изложбата участваха 23 деца с преподаватели Мария Петкова и Николина Андреева. Последните „спирки“ бяха в залите, в които учениците от Българското неделно училище „Св. Иван Рилски“получиха своите свидетелства за завършен клас.

    Така децата от Първомай станаха част от големия празник на нашите сънародници, организиран от Културния и учебен център в Англия. Председателката на Сдружението Нина Борисова е отворена към всякакви инициативи, свързани с България, разказа Мария Петкова.

    Освен изложбата на децата е имало и фотографска изложба на преподаватели от Шуменския университет, програмата е включвала концерт с участието на учениците от Неделното училище. Участвало е и трио „Месечинка“ – Мария Петкова и дъщерите ѝ Аурора и Елонора, които са част от хор „Нуша“ с ръководител Нели Андреева.

    „Детското творчество е чисто и невинно , за това достига до сърцата на всички, които се докосват до него – твърди Мария Петкова -То е уникално и неповторимо, защото децата растат и никога повече няма да рисуват така, а това хората не го осъзнават и често подценяват детското творчество.

    Тя още благодари на  децата, че са се включили в изложбата и на родителите, че са ги подкрепили. Благодари и на българската общност в Питърборо, която организира благотворителна акция в полза на читалището в Брягово.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини