Показаха скорошно видео с метално сферично НЛО на изслушването в Конгреса

Служители на Пентагона, говорещи на първото публично изслушване относно НЛО от 60-те години на миналия век, показаха класифицирани досега кадри от неидентифициран въздушен феномен (UAP). Във видеото за част от секундата се вижда метална сфера, която се приближава по траекторията на полета на военен самолет с хиперзвукова скорост.

Обектът, сниман през прозореца на пилотската кабина на изтребител FA-18 през 2021 г., също е бил видян от пилота на ВМС, управляващ самолета, и е уловен от сензорите на самолета. Но какво точно може да бъде, остава загадка.

Заместник-директорът на военноморското разузнаване Скот Брей представи видеоклипа по време на публичното изслушване, проведено от подкомисията по разузнаването на Камарата на представителите. Законодателите изслушаха него и още един експерт по разузнаване и отбрана относно множество доклади на военни пилоти за мистериозни неидентифицирани въздушни явления. Фокусът на изслушването беше доклад на Пентагона от юни 2021 г., който разкрива, че пилотите на ВМС на САЩ са докладвали за 144 наблюдения на UAP от 2004 г., повечето от които отделът заключи, че "вероятно представляват физически обекти".

В отговор на въпроси на представители относно естеството на обекта, заместник-директорът на военноморското разузнаване Скот Брей каза: "Нямам обяснение за това какъв е този конкретен обект". Той отбеляза, че след публикуването на миналогодишния доклад броят на съобщените наблюдения на UAP е нараснал до повече от 400 и че инцидентите, много от които са се случили във военни учебни зони и в определени въздушни пространства и остават неидентифицирани, са "чести и продължаващи". 

"Това изслушване и нашата надзорна работа имат една проста идея в основата си - неидентифицираните въздушни явления са потенциална заплаха за националната сигурност и трябва да се третират по този начин“, каза Андре Карсън, председател на срещата и представител на Индиана.

На изслушването също даде показания заместник-секретарят на отбраната за разузнаване и сигурност Роналд Моултри, съветник на министъра на отбраната Лойд Остин и организатор на новата група за синхронизиране на идентификация и управление на въздушни обекти (AOIMSG), която беше създадена за проследяване на UAP. Моултри каза, че Пентагонът не може да изключи възможността наблюденията да са свързани с извънземен живот.

Брей обаче отхвърли идеята, че UAP са извънземни по произход. "Не сме открили никакви "еманации“ в рамките на оперативната група на UAP, които да предполагат, че това е нещо извънземно по произход", каза той, използвайки "еманации" за всяка форма на парчета или сигнали от UAP. Брей също така подчерта, че не са открити никакви материали или необясними останки и че пилотите на ВМС никога не са правили опит да комуникират с обектите.

Брей и Моултри казаха на представителите, че повечето от наблюденията са били необясними и вероятно дори биха могли да бъдат опасни, като Брей подчертава, че UAP са участвали в 11 ситуации, близки до сблъсък с американски военни самолети. Твърди се, че дори са се случили някои сблъсъци над чувствителни ядрени съоръжения, като предполагаем инцидент в авиобаза Малмстрьом в Монтана, при който 10 ядрени междуконтинентални балистични ракети (ICBM) са станали неработоспособни, докато светещо червено кълбо е било видяно отгоре.

"Тези данни не са в рамките на оперативната група за UAP", каза Брей. "Чувал съм истории, не съм виждал официални данни за това."

Брей също потвърди, че UAP са били идентифицирани от военните на други нации.

"Съюзниците са видели това. Китай създаде оперативна група за UAP." — каза Брей. "Ние споделяме данни с някои, а някои споделят данни с нас."

Друго видео, публикувано по време на изслушването, показва запис от нощно виждане на множество мигащи триъгълници, плъзгащи се във въздуха. Този път служителите наистина имат обяснение - това са визуални артефакти, произведени от слабата светлина на дронове, летящи над главите, докато светлината преминава в очилата за нощно виждане.

"Този път други части на ВМС на САЩ също наблюдаваха безпилотни въздушни системи наблизо и сега сме достатъчно уверени, че тези триъгълници корелират с безпилотните апарати във въздуха", каза Брей.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини