Първи самостоятелен концерт на Наутилус бенд - Първомай

    Първи самостоятелен концерт, в рамките на 49-ти Майски културни тържества ПЪРВОМАЙ 2022, поднесоха на първомайската публика на 17 май, децата от NAUTILUS JUNIOR rock band към МОТОКЛУБ NAUTILUS – Първомай.

                Групата е с ръководител Севил Маринов и има две формации – малка и голяма, измервана не в брой деца, а във тяхната възраст. При откриването на концерта официално беше обявено преименуването на групата на NAUTILUS BAND, като децата от голямата група ще участват в NAUTILUS BAND, а по-малките музиканти ще бъдат NAUTILUS JUNIOR BAND.

                Младите таланти зарадваха многобройната си публика с обновен репертоар, в който са включили свои интерпретации на български и световни хитове в рок звучене. Интересите на децата от Музикалната школа към МОТОКЛУБ NAUTILUS – Първомай към различни инструменти е причината голяма част от тях да демонстрират на сцената уменията си да разменят и свирят с различни инструменти. Преименуването на групата е свързано и с желанието на децата и на техният ръководител да музицират в различни музикални стилове, което беше демонстрирано с парче в типично гръцко звучене и солово изпълнение с бузуки на новото попълнение Валентин Христозов.

    На първия си самостоятелен концерт NAUTILUS BAND се представи и с трима солисти – познатия вече Георги Иванов и Мирела Чалъкова и Елица Костадинова.

                Групата стартира сценичната си кариера блестящо на първомайска сцена на 1 юни 2021 г., няколко месеца след сформирането си в края на 2020 г. През изминалата година децата имаха изяви на различни сцени – през юни в Пловдив участваха в Ученически рок фестивал S'cool Rock Fest, където направиха изключително силно впечатление на публиката още при чек-саунда. Последваха участия в Първомай, в Мотоклуб - Хасково и в Свиленград на Младежка музикална среща 2021.

                Очакваме следващата им изява още на 1 юни 2022 г., когато е рождения ден на Мотоклуба, а програмата на 49-ите Майски културни тържества Първомай 2022 ще продължи на 19 май с патронния празник на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

    Росица Благоева

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини