Среща на кмета с медицинския управител "спасява" кабинета за неотложна помощ

Спешна среща на кмета Николай Митков с д-р Бойлова в присъствието на председателя на Общинския съвет Христо Вълчев  спря затварянето на кабинета за неотложна помощ към МБАЛ – Първомай. Управителят на общинската болница д-р Бойлова се съгласи да не прекратява работата на кабинета, въпреки недостига от лекари. Срещата се наложи заради пост на д-р Петя Маджарова в професионалния ѝ профил във фейсбук, който предизвика объркване и бурна реакция сред жители на град Първомай. В него се казва:
„От 01.02 се закрива неотложният кабинет, намиращ се на територията на МБАЛ Първомай….“

Съобщението касае само  пациентите от личната ѝ практика и не се отнася до Центъра за спешна медицинска помощ – Първомай.

В допълнение към поста си д-р Маджарова направи това уточнение, но мълвата за „затваряне на Бърза помощ“ се разнесе със светкавична бързина. От това произтече и добрата новина – няма да се затваря кабинетът.

Освен това д-р Маджарова сподели:  

„Реакцията на много от пациентите ми доведе до това, че в сряда ще се проведе среща на личните лекари, практикуващи в община Първомай, управителя на Медицински център I д-р Бойлова и кмета на общината Николай Митков.“

Тази среща също е инициирана от кмета и на нея ще бъде обсъдена възможността и условията, при които може да има Неотложен кабинет на територията на болницата в Първомай.

По закон всяко джипи е длъжно да сключи договор с Неотложен кабинет, който да приема неговите пациенти, в радиус до 40 км от практиката му. В Неотложния кабинет работи лекар, който „покрива“ личния лекар през нощта или по време на отпуск.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини