Котката йети - опушен мейн кун на име Ричи

Черният опушен мейн кун на име Ричи е роден с уникална козина. Много пухкав, той сякаш носи още една шуба върху козината си. Поради това той е получил прозвището "котката йети".

Ричи дошъл в семейството в началото на 2021 г. "Преди него имахме две бездомни котки, които много ни обичаха", казват собствениците. Не бързахме да вземем още една, но тогава намерихме френски развъдчик на мейн кун. И запазихме едно коте. Предложиха ни да изберем желания цвят, решихме да вземем черен опушен. Развъдчикът веднага отбеляза, че бебето ще бъде много пухкаво. И така стана!".
 
За да поддържа козината на Ричи в красива, стопанката му редовно се грижи за нея. Всяка сутрин тя сресва домашния си любимец, за да предотврати заплитане, което лесно се образува по козината му. И веднъж седмично се почистват очите, носа, ушите на котката и се подрязват ноктите ѝ.

По природа Ричи е общителна и любопитна котка, която обича да си играе с близките си: "Той обича компания и обикновено ни следва из къщата", казват собствениците. "Той е истинска куче-котка."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини