Коледната благотворителност завладя учениците от ПГСС

Изображение 1 от 3

    Коледни благотворителни инициативи подеха ученици от ПГСС „Васил Левски“, Първомай.

    Момчетата и момичетата  от Xб клас на ППГСС „Васил Левски“  се включиха в инициативата „Коледа в кутия“.Те вече  пуснаха празничния дух на Коледа в училищните делници, като украсиха елха в класната си стая, но решиха тази година да не си разменят подаръци. Средствата, които всеки беше готов да отдели, за да зарадва съученик, те събраха и купиха с тях подаръци за инициативата „Коледа в кутия“, подета от ЦОП – Първомай. За нея десетокласниците разбрали от социалните мрежи Parvomai.NET. Тя е в полза на деца от центрове за специална образователна подкрепа и за деца от социално слаби семейства и сираци на възраст до 18 години.

    Шапки, шалове, ръкавици и играчки напълниха кутиите, които момичетата и момчетата опаковаха в училище. На всяка залепиха етикет с годините и пола на детето, за което подаръчната кутия е подходяща.

    Още в понеделник няколко гимназисти от класа заедно с класния си ръководител Ширин Неджиб и с педагогическия съветник Радосвета Казакова занесоха подаръците в ЦОП Първомай. Там младите хора се запознаха с дейността на Центъра за обществена подкрепа. От екипа на социалната услуга заради участието си в „Коледа в кутия“ те получиха подаръци – пликове с рекламни материали и „Приказна книга“ – дело на деца.

    Друга инициатива подеха младежите от XII а клас. Те събраха и изпратиха два кашона с нови и със запазени играчки за деца в неравностойно положение. Дарителската кампания подеха Мирела Атанасова, Марияна Костадинова и Християна Христова. За да може дарението да се съобрази с потребностите на получателите си, с помощта на педагогическия съветник Радосвета Казакова бяха направени запитвания към няколко организации в България, които работят със семейства в нужда. Отговор даде сдружение „Бъдеще за децата“ от гр. Казанлък. Неговите представители изразиха готовност да приемат играчките, които чрез тях ще достигнат до децата.

    Дарителската инициатива остана в рамките на класа на инициаторките. Те решиха да не я превръщат в общоучилищна, за да е възможно в кратко време правилно да се подберат играчките и за да се спазят противоепидемичните мерки. Младежите обаче не можаха да откажат подкрепата на някои от учителите и служителите на Професионалната гимназия, които подариха нови играчки от колекциите на вече порасналите си деца и внуци.

    Екип „Ученически СТАНДАРТ“

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини