Кои са най-влиятелните жени в музиката

Краят на тази година е все по-близо и е време за традиционните класации, които нареждат известните личности спрямо постиженията им през последните месеци.

Сега обръщаме внимание на най-влиятелните жени в музиката, подбрани от списание Forbes. Те са част от по-голямата, обща класация за 100-те най-влиятелни жени в света.

И 2021 г. мина под знака на пандемията и музикалният бизнес не беше това, което сме свикнали да бъде. Въпреки трудността за провеждане на концерти и турнета обаче, тези жени успяха за пореден път да затвърдят позициите си - всяка по свой начин.

Снимка 530594

На 68-о място в общата класация е Риана. Певицата наскоро бе обявена за национален герой на родината си Барбадос, а няколко месеца по-рано - и за милиардер.

В последните години тя може да е оставила музиката на заден план, но пък повече от успешно развива модната си и козметична марка Fenty. Стана и съсобственик в луксозния френски бранд LVMH.

Колежката й Бионсе, която е на 76-то място, напоследък също не разчита само на ангажиментите си в музикалната сфера, за да трупа състояние и влияние. Според финансовото издание, тя е добавила към сметката си 250 милиона долара с последното турне със съпруга си Jay-Z On The Run II.

Снимка 545237

Сега обаче, когато турнетата не са на дневен ред, изпълнителката затвърждава авантюрата си с модата, която се изразява в колаборация с Adidas. Марката й за спортно облекло Ivy Park съществува от 2019 г. и непрекъснато търпи развитие. Само преди дни Бионсе представи петата си колекция. В промотирането й се включиха и редица деца на известни личности.

Третата най-влиятелна певица, която откриваме в общата класация, е Тейлър Суифт (на 78-мо място). В последните години тя обира де що има награди за албуми, песни и най-високоплатени музиканти.

И за разлика от другите си две колежки, отделя цялото си време и усилия за музикалната си кариера. А това се оказва напълно достатъчно, за да бъде истински богата и влиятелна. 

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини