Над 70% от първомайци предпочетоха Радев-Йотова

Победата на Румен Радев на втория тур на президентските избори в община Първомай беше очаквана. Неочаквано висок обаче е резултатът, с който е постигната. Само преди седмица ГЕРБ – Първомай се похвали с победа на изборите за парламент в общината. На балотажа подкрепеният от партията на Борисов Анастас Герджиков получи едва 20.86% от гласовете на избирателите.
За Румен Радев са гласували 70,8% от гражданите, които отидоха до урните. Секциите, в които води опонента му са три – Езерово, където разликата е по-малко от 2 пункта, Буково и Воден. 
В брой гласове резултатът е 4808 за Румен Радев срещу 1926 за Анастас Герджиков.
Този резултат е постигнат при рекордно ниска избирателна активност от 30%. Гласувалите общо са 6799. 6791 гласа са действителни. 457 са тези, които са посочили, че не избират никого от двамата кандидати. 
Повече от доволен от резултата е кметът на общината Николай Митков, който беше член на Инициативния комитет за издигането на Румен Радев и Илияна Йотова за кандидат-президентска двойка. Той благодари на всички, които са излезли да гласуват и подчерта, че е убеден, че оттук нататък ще се работи в обстановка различна от досегашната, в условия на сътрудничество между партиите в името на просперитета на общините и на цяла България.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини