МВР-шеф подслушвал проверяващите. Преглед на националния печат

„Новинар": Желева праща писма до държавите от ЕС какво сме свършили

Министерството на външните работи е изпратило писма до всички държави-членки на ЕС, които искат да обвържат механизма за сътрудничество и контрол, наложен на България с ангажиментите ни по Шенген. В писмата се посочват всички постижения на новото правителство, както и действията, предприети за изпълнението на препоръките на ЕК, вписани в последния доклад за страната ни. Това съобщи вчера министърът на външните работи Румяна Желева.

„Дума": Депутатите с пълен контрол над ДАНС

Депутатите от комисията за контрол на ДАНС ще могат да осъществяват пълен контрол върху приключили преписки и оперативни дела, както и да проверяват спазването на процедурите, предвидени по закон и вътрешни правила, по текущи оперативни дела на ДАНС. Това предвиждат вътрешните правила за работа на комисията, които народните представители гласуваха. Комисията ще следи още как агенцията изразходва бюджетните средства. Контрол ще бъде упражняван и върху структурата, състава и възнагражденията в ДАНС. Комисията ще дава и становище по проекта за бюджет на ведомството. Предвижда се и контрол над действията на агенцията, базиращи се на действащите документи за националната сигурност и по международни договори. Заседанията на комисията ще бъдат закрити и само в основния състав.

„Труд": Махат МВР шеф - подслушвал колеги

Агенти от Инспектората на МВР били подложени на истински "Биг брадър" в Стара Загора. Те били подслушвани и наблюдавани с камери от шефа на полицията в града Тончо Михайлов, докато го проверявали как си върши работата.

"Направо съм изумен докъде е стигнала арогантността на този директор, за да запази поста си. По случая съм разговарял и с главния прокурор", ядоса се вчера МВР шефът Цветан Цветанов. И уволни дисциплинарно полицейския шеф.

„24 Часа": 3-има министри го отнасят за пътния фонд?

Прокуратурата проверява дали членовете на борда на пътния фонд - бившите министри Пламен Орешарски, Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев, имат вина за нарушенията там, съобщиха запознати.

Тези имена изплуваха вчера в публичното пространство, след като бившият съветник в ДАНС Алексей Петров съобщи в "Труд", че премиерът Бойко Борисов е получил доклад от агенцията с 10 бивши министри.

"Има сигнал от прокуратурата, че до дни ще има обвинения срещу бивши министри", заяви шефът на МВР Цветан Цветанов в Добрич, но не посочи имена. "Смятам, че трябва да има осъдителни присъди за всеки, прекрачил закона, защото тази безнаказаност през последните 20 г. създаде това недоверие на обществото към българските политици", обясни вицепремиерът.

„Стандарт": 3 млн. кръвнина за влака факла

Наследниците на загиналите - Галина Иванова, Антоанета Апостолова, Елена Халачева, Мая Машева, Даниел Вичев, Калчо Енчев, проф. Рашо Рашев, Христо Ковачев и Валерия Желева, бяха конституирани като частни обвинители. Ответници по исковете за обезщетения са подсъдимите Георги Иванов, Георги Георгиев и Иванка Костадинова, заедно с БДЖ. Магистратите отхвърлиха аргумента на защитата им, че с платените от "Алианц България" по 20 хил. лв. за пътник се изчерпва отговорността на превозвача. Шафнерът Георги Георгиев най-сетне се яви на процеса, след като на предишното заседание бе обявен за принудително довеждане.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини