Деца от "Осми март" се учиха да разпознават насилието

В Детска градина „Осми март“ Първомай започна реализирането на проект „Позитивна мултикултурна образователна среда – среда за активно социално приобщаване". В рамките на проекта най-големите деца от група „Смехорани“ отбелязаха отминалия на 2 октомври Международен ден на ненасилието с урок-презентация. По детски и с подходящи игри те трябваше да се запознаят и разберат понятието "насилие" и неговите форми, да придобият компетентности за елиминиране на насилието и изграждане на добронамерена и позитивна среда в семейството, отношенията с хората и в обществото.

Проектът се изпълнява от Алианс за регионални и граждански инициативи (АРГИ) в партньорство с 13 училища и 5 детски градини  от цялата страна и е на стойност 415 084, 50 лева.

 В регионален план се реализира мини проект „Земята е на всички“, който е предназначен да запознае и укрепи приятелските отношения между националностите, чрез взаимно разбиране и изследване на етническите характеристики на народите, живеещи в района на община Първомай.

В него участват  учители и специалисти в ДГ „Осми март“ под ръководството на психолога Мария Михайлова, образователни и културни институции в рамките на социалното партньорство; родители с участие в съвместни дейности и обмяна на  опит в семейното образование и деца от подготвителните групи -  6-годишни.

Реализирането на проекта ще продължи до 14.06.2023 година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини