Спецкомисия ще проверява кабинета Станишев

Народното събрание сформира временна анкетна комисия за проверка на разходите, назначенията и сделките, извършени в последната година от мандата на правителството на Сергей Станишев.

Предложението беше внесено от 70 народни представители от "Синята коалиция", ГЕРБ, "Атака" и РЗС. Подкрепиха го 174 народни представител, 8 бяха против и 22 се въздържаха.

Според вносителите е наложително 41-то Народно събрание да провери реда и условията на сключените сделки и направените назначения, и да се произнесе по тяхната законосъобразност.

Комисията се създава на паритетен принцип и ще се състои от 12 народни представители. Срокът за работата й е два месеца.

Председател на комисията ще бъде Стоян Мавродиев от ГЕРБ, а заместник-председатели ще са Пламен Нунев (ГЕРБ) и Николай Пехливанов ("Атака").

ПГ на ДПС ще се представлява от Йордан Цонев и Алиосман Имамов, а ПГ на "Коалиция за България" - от Румен Овчаров и Пламен Орешарски.

Останалите членове на комисията са Петър Хлебаров от "Атака", Димо Гяуров и Иван Иванов от "Синята коалиция", Тодор Великов и Дарин Матов от РЗС.

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини