Ще разкрием поръчителя и атентатора в Разлог

Премиерът Бойко Борисов взе отношение и изрази непримиримост към трагедията в Разлог, при която загинаха майка и нейния син.

Борисов се закани, че поръчителите на атентата ще бъдат разкрити съвсем скоро. Вече има информация за задържани за атентата. През цялото време премиерът е бил информиран за развитието на случая.

Днес трябва да бъде обявена официална информация за атентата, при който вчера загина 29-годишна жена и 5-годишното й дете.

Експертът по антитероризъм Иван Бояджиев заяви за БНТ, че при бомба остават много малко следи, затова първо трябва да се уточни механизмът на взривяването.

Версиите как е задействана бомбата остават две. Едната - че устройството се активирало при отварянето на вратата на гаража. Другата версия е за дистанционно взривяване с GSM.

Съветникът в комисията по вътрешна сигурност генерал Васил Василев беше категоричен, че взривът е бил за убиване, а не за сплашване.

Късно снощи в "Пирогов" пък беше опериран малкият Кристиян, който пострада при жестокия взрив в Разлог. Той е на годинка и седем месеца и бе докаран в София в много тежко състоянието с опасност за живота.

При постъпването си в болницата детето не е било контактно и реагирало единствено на болка, като най-вероятно е изгубило слуха си. Раните от взрива са в главата, дясното рамо и корема. Лекарите от Пирогов се бориха за живота му цяла нощ, за да го стабилизират.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини