На 41 електронно подадени сигнала е откликнала Община Първомай

41 сигнала са подадени от граждани през формата за предложения и сигнали на сайта на община Първомай от началото на годината до сега. Всеки от подателите е получил отговор, а там, където проблемът е бил от компетенцията на Общинска администрация, са взети и мерки.

Оплаквания има от съседи, за  граници на имоти, че няма отстояние между сградите, дори има оплакване от пчелин.

Най-голяма активност от гражданите се забелязва през месеците юни, юли, август, когато са получавани по 7 сигнала на месец. Сред най-често споменаваните проблеми са дупките, неравенствата по пътищата и осветлението на улиците. Това са и месеците, в които има сигнали за вдигане на прах в кв. Дебър.

Гражданите пишат за всичко:

Подадени са сигнали за  необходимост от ремонт на дъждарки . Гражданите се оплакват от нерегламентирани сметища и буренясали и изоставени дворове.

 Любопитен сигнал е подаден за изчезнало куче и молба за съдействие. Много по-гневен е бил сигнал със съмнение за човек, който умишлено е отровил кучета.

Хлъзгави стълби, счупени клони, неизрядни съоръжения на детски площадки и др. са сред „традиционните“ сигнали. Последно е получено предложение за почистване и чакълиране на улица в Православен. Едно от най-интересните заявления е за сключване на онлайн брак от човек, който живее в чужбина.

Дарина Мирчева е човекът, който първи чете сигналите и споделя, че активността на гражданите започнала с началото на пандемията, когато много услуги станаха електронни. Тя отбелязва и това, че все по-често се получават и онлайн заявления за среща с кмета в приемния му ден.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини