Тоска Запрянова открива юбилейна изложба в Пловдив

Изображение 1 от 2

    На 9 септември Тоска Запрянова открива своята юбилейна изложба „My way“ в Бизнес хотел – Пловдив. 33 нейни творби са подредени за осма поредна година в галерията на хотела, за да разкажат за  творческия ѝ, а и да пресъздадат житейския ѝ път. Повечето от картините са пейзажи, но има няколко абстракции и натюрморти. Във време на здравни рестрикции събитието няма да има точен час, за да няма струпване на хора. „Всичко, което правят художниците е за тяхната публика, а в тия времена публиката ни се отдалечи от нас, споделя Тоска Запрянова: Най-голямото удовлетворение е когато някой дойде и избере от твоите картини и е готов да плати за тях – тогава се усещаш удовлетворен, защото знаеш, че някой е харесал труда ти. И не е въпросът в парите, а в самочувствието и енергията, които получаваш и които ти дават сили  да продължиш, допълва художничката.

    14 години Тоска е посветила на изобразителното изкуство – курсове и работа, много любов и сърце е това, които бележи пътя ѝ в житейски и професионален смисъл. Всичко е започнало като хоби, а после неусетно е станало…“много сериозно“. Не без подкрепата на съпруга ѝ. Защото всичко е любов. „Без любов, без красота няма да има за какво да живеем. Ако не са те, се превръщаме в консуматори. Трябва да имаш очи и сърце да я видиш, да я даваш и да я приемаш. Любовта също се възпитава.

    През годините се е научила на смирение – „Ставаш по толерантен, споделя тя, но се научаваш и да си свободен – сега не търсиш одобрението на другите на всяка цена“. Най-голямата ѝ радост в живота ѝ е, че оставя нещо след себе си. И не става въпрос за картините. Радостта ѝ е, че детето ѝ е станало човек, а надеждата ѝ е във внука.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини