Virgin Hyperloop показа как ще се пътува с 1078 км/ч

Наскоро Ричард Брансън стана първият човек, полетя до ръба на Космоса, на борда на космически кораб, дело на неговата собствена компания. А след този успех на Virgin Galactic, сега е време да научим и малко повече за един друг проект на милиардера.

Въпреки че още миналата година компанията извърши първите си тестове с хора, за мнозина подобен начин за придвижване все още изглежда като научна фантастика - в което няма нищо необичайно, разбира се. Затова и сега до нас достига ново видео, което обяснява подробно как работи системата.

В него се говори дори за още по-висока от заявената досега скорост - цели 1078 км/ч. Според компанията капсулите, в които са пътниците, използват много малко енергия, за да развият тази скорост. Това е възможно благодарение на условията на ваккум и почти напълно елиминираното аеродинамично съпротивление.

Освен това отделните капсули не са физически свързани една към друга като вагони, което им позволява лесно да бъдат насочвани към различни крайни точки. Така ще могат да се транспортират десетки хиляди пътници на час в посока, казват още от компанията, цитирани от CNN.

Всичко звучи много добре, но пълният капацитет на Virgin Hyperloop все още не е доказан. На тестовете е достигната скорост от едва 160 км/ч, като обяснението е, че 500-метровото пробно трасе не позволява развиването на по-висока скорост. 

Също така, изграждането на необходимата инфраструктура със сигурност ще се окаже голямо предизвикателство пред компанията на Ричард Брансън. А експерти в областта смятат, че ще са необходими компромиси с някои параметри, за да може проектът да се превърне в реалност. И това ще стане някога - пред следващите десетилетия. 

Източник: LifeStyle

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини