В очакване на новите модели от серията Samsung Galaxy S22

Следващото голямо събитие на Samsung ще се проведе на 11 август. Тогава ще видим няколко нови предложения на компанията в пазара на смартфони и умни часовници. Най-голям интерес предизвикват Samsung Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3. Гъвкавите смартфони ще имат важно значение за пристъвието на корейския производител през втората половина на годината.

Веднага след премиерата Samsung ще се насочат изцяло върху следващите представители на Galaxy S серията. Новото поколение флагмани ще последват примера на Galaxy S21 смартфоните и ще бъдат представени в началото на 2022г. Гамата ще включва три устройства, които се казват Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ и Galaxy S22 Ultra.

Високата производителност ще се гарантира от хардуер на ARM, който ще осигурява поддръжка за технологията Ray Tracing. Двете компании от дълго време работят над общ проект, който да позволи на смартфоните Galaxy да използват GPU модулите на ARM.

По всичко личи, че Samsung Galaxy S22 ще бъдат първите смартфони на Samsung с AMD GPU. Хардуерните подобрения ще обхванат и другите ключови елементи като дисплеи, камери и батерии. Мощните процесори на Galaxy S22 серията ще използват по-бързи 5G модеми. Новите устройства ще използват One UI 4.0 и функциите в Android 12.

В интернет сега изтече информация, която разкрива и имената на моделите на смартфоните, съобщава SamMobile. Така разбираме, че Samsung Galаxy S21 серията ще включва устройства с имената SM-S901x, SM-S906x и SM-S908x.

Samsung използват SM-G9xx серията за обозначение на новите си смартфони още от Galaxy S5.  Припомняме ви, че Samsung Galaxy S21 серията е с имена на модели SM-G991x, SM-G996x и SM-G998x. Изглежда, че компанията се е отказала от преминаването към SM-G1000x, a вместо това сменя G със S в наименованието на новите флагмани.

Гаданията  за предстоящия Samsung Galaxy S22 Ultra, който според корейска медия ще се появи в началото на 2022 г. и ще блести с 200-мегапикселова камера, продукт на съвместните усилия на Samsung и Olympus. В публикацията се споменава още, че моделът ще е с петорна камера, а LetsGoDigital и дизайнерът Technizo Concept вече са сглобили илюстративни изображения на S22 Ultra.

Друг интересен (но напълно очакван) факт за предстоящия флагман е, че съвместимостта с S Pen отново ще е сред екстрите му. В случая обаче по-важният въпрос е дали този път стилусът ще бъде включен в комплекта. 

Отговор най-вероятно ще получим през идните месеци. Важно е да помним също, че тази информация за Galaxy S22 Ultra не е официално потвърдена от Samsung и при появата си реалният телефон може да е с различни характеристики. 

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини