ЦСКА 1948 победи шампиона Лудогорец, 21 българи сред титулярите

Шампионът на България Лудогорец завърши със загуба сезон 2020/21 в efbet Лига. В мач от 31-вия кръг "зелените" отстъпиха с 1:3 като гост на новака ЦСКА 1948.

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас заложи на експериментален състав, в който като титуляри започнаха десетима българи, а на върха на атаката бе поставен румънецът Клаудиу Кешерю, който бе единственият чуждестранен играч в двата тима. За Лудогорец като титуляр започна капитанът Светослав Дяков, който напуска клуба.

Домакините от ЦСКА 1948 се възползваха от липсата на опит у голяма част от играчите на гостите и още до 15-ата минута взеха аванс от два гола. 

Ивайло Чочев изведе ЦСКА 1948 напред в резултата още във втората минута, а в 15-ата минута Галин Иванов покачи на 2:0 с много красиво изпълнение от дъгата на наказателното поле.

Малко след това Кешерю можеше да върне един гол за гостите, но стреля над вратата на Даниел Наумов.
Лудогорец стигна до отлична възможност да намали в 73-тата минута, но бранителят на "червените" Георги Стоянов изчисти пред голлинията. Веднага след корнера обаче Кешерю вкара за 1:2 с 18-ия си гол за сезона. Румънецът засече от непосредствена близост центриране от корнер, при което Бранимир Костадинов свали топката с глава на първа греда.

Надеждите на гостите за обрат обаче се оказаха съвсем кратки, тъй като в 80-ата минута Галин Иванов реализира за 3:1 втория си гол в мача, с който оформи крайния резултат.

Малко след това срещата бе прекъсната за няколко минути заради гръмотевична буря над центъра на София.

В класирането Лудогорец завършва на първо място със 70 точки, докато ЦСКА 1948 приключва дебютната си кампания в елита на пето място с 47 точки.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини