Лудогорец се развихри и унижи Левски с 5 гола

Лудогорец изнесе високоскоростна лекция на Левски и нанесе едно от най-тежките поражения на "сините" - 5:1.

Мач, който в първите си 45 минути бе равностоен и изключитлено приятен за наблюдаване. И двата тима играеха бърз и атакуващ футбол, но през втората част на терена имаше само един отбор, а той бе този на 12-кратните шампиони.

Истински кошмар, в който разградчани вкараха три гола за 15 минути и нанесоха едно от най-тежките поражение в елитната история на Левски.

През новия век "сините" бяха допускали повече от три гола в един мач от първенството само веднъж, като това отново бе от Лудогорец при поражението с 2:4 на "Герена" през есента на 2021-а. Иначе за последно на ниво елит 5 гола на Левски вкара Нефтохимик през 1996-а, когато победи "сините" със същия резултат - 5:1.

Тежкото поражение идва само някоко дни преди Вечното дерби, като инкасирането на пет попадения и огромните слабости в отбрана със сигурност са притеснителен знак преди най-важния за феновете мач.

Колкото до Лудогорец, вече нямаме никакво съмнение кой отбор в България играе най-силния футбол и кой е отборът, превъзхождащ с класа всички останали.

Показва го и класирането, където Лудогорец има 63 точки, шест пред ЦСКА и мач по-малко. Левски пък е четвърти с актив от 51 пункта.

Лудогорец успя да поведе още преди да са изминали три минути игра, когато Бърнард Текпетей центрира прострелно отдясно, топката рикошира в крак на едно от много играчи в малкото наказателно поле и стана доста удобна за Руан Крус, който отбеляза.

Именно бразилецът бе и човекът, който вкара за 1;0 в първия мач между двата тима на "Герена".

Левски обаче не се смути и доста бързо се върна в мача. Още в 16-ата минута "сините", които днес бяха в резервните си жълти екипи направиха страхотна и рядко срещана по родните терени комбинация.

Трима играчи комбинираха с по едно докосване и матираха отбраната на Лудогорец, за да успее Марин Петков да реализира за 1:1.

Младежкият национал е в страхотна форма, но лошите новини за Левски са, че заради изкаран картон през втората част, той ще пропусне неделното дерби срещу ЦСКА.

Иначе до края на полувреме Бърнард Текпетей нацели греда, а с няколко опасни удара и Левски имаше своите шансове пред вратата на Серджио Падт.

Страхотно полувреме, но очакванията за още атрактивен и равностоен футбол през втората част не се състояха.

Лудогорец успя да поведе още в 47-ата минута, когато Пламен Андреев увисна, а Георги Терзиев се разписа.

Това тотално обърка всичко за столичани, а в следващите 15 минути Лудогорец с лекота преодоляваше отбраната на тима и съвсем заслужено стигна до нови два гола.

Якуб Пьотровски се разписа с глава в 56-ата, докато след това полякът асистира за гола на Квадуо Дуа в 63-ата.

Общо взето всичко приключи тук, а Лудогорец очаквано намали оборотите до края на мача, но все пак успя да вкара още един гол с в 92-ата минута, с което оформи крайното 5:1.

Източник: corner.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини