Малките футболисти на Дебър празнуват шампионска титла

Изображение 1 от 4

    Първа шампионска титла ще отпразнуват децата от отбора по футбол набор  2010-2011 на ФК „Ботев“ Дебър.

    Преди няколко дни те спечелиха шампионата сред 9 отбора – футбол 7 (7- защото играят в един отбор 7 състезатели).

    Децата тренират от две години, а по настояване на родителите треньор е Златко Николов. Постижението е показател, че когато се работи правилно и добре с децата, те неминуемо стигат до успеха.

    Съставът на „Ботев“ – Дебър е: Георги Хаджистойков - вратар, Димитър Будов – голмайстор на отбора с 36 отбелязани гола, единственото момиче Ивелина Пашкулова,  Яни Будов, Станимир Пектов, Петър Геновски, Петър Караславов, Теодор Младенов, Рангел Мъглов, Мартин Ангелов, Никола Честименов, Христо Нолев, Виктор Тодоров, Даниел Запрянова и Христоз Георгиев. Единственото момиче в отбора вече представлява интерес за 4 други отбора, които я канят да тренира с тях.

    За постижението на детската школа принос имат и хората, които са я финансирали: Илия Ганчев, Ангел Маринов, Георги Богданов, Васил Шапатов, Христо Бърдуков. Благодарение на тях са осигурени екипи и анцузи. Треньорът благодари на кмета Николай Митков, по предложение на когото Общински съвет е  отпуснал 1000 лв. Предстои среща с кмета, за да обсъдят още как може да се помогне, защото този отбор представя общината. Безспорен е приносът и на  кметския наместник Ангел Кирчев, който е разрешил да има детски отбор в Дебър и благодарение на когото може да се ползва стадиона.

    Теодора Кирякова

    Но най-вече Златко Николов благодари на родителите, които са съпричастни не само към изявите на децата, но и към условията, при които тренират. Винаги са се отзовавали на всяка молба – полусрутената съблекалня е станало удобно за ползване помещение, боядисали са пейките на стадиона. Винаги осигуряват транспорт за мачовете и най-важното не се месят в работата на треньора. „За мен е чест и удоволствие да работя с такива деца и техните родителите, споделя треньорът. И допълва: Приказката продължава…“

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини