Откриха изложба с творби на Вълчо Камбуров

Изображение 1 от 5

    16 творби на почетния гражданин на град Първомай Вълчо Камбуров са подредени в изложба от дъщерите му Елена Тенева и Николина Андреева с помощта на Община Първомай. Заместник-кметът на общината Радослава Ставрева откри изложбата в деня на рождението на Вълчо Камбуров – 21 май.

    Николина Андреева, която също е художник, разказа за живота и творческия път на своя баща. Роден в Езерово, потопен в красотата на природата, той черпи от нейната красота и създава незабравими пейзажи, но твори в други жанрове и направления – карикатура, пластика, натюрморт, създава монументални композиции и др.

    „В днешната изложба, след дълъг и труден подбор, избрахме да ви покажем пейзажи, натюрморти, портрети и декоративни композиции от различни периоди на творчеството му и в различни стилове, каза Ники Андреева и допълни: Надяваме се през 2023 г. да сме живи и здрави да организираме по-голяма изложба по случай 80-годишнината от рождението му. Имаме идея и за издаване на албум с негови творби.

    Сред изложените творби има една незавършена картина, а от особен интерес за първомайци е „„Старата главна вечер“ - композиция с фигури на популярни и познати лица от града.

    Изложбата може да бъде разгледана – на втория етаж в сграда на Общинска администрация до 4 юни. 

    Теодора Кирякова

    Facebook коментари

    Последни новини