Учениците от ПМГ в Хасково демонстрираха прилагането на новите технологии и иновации в часовете им

    С много интересна демонстрация на това как усвояването на учебния материал може да бъде забавно и приятно занимание, чрез прилагането на новите програми и технологии на практика, приключи днешния ден на четиридневното домакинство на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ по проект на Националната програма на Министерството на образованието „Иновации в действие“.

    Събитията от програмата са съгласувани с училищата партньори на Хасковската гимназия- “Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации” - град Бургас и ОУ “Христо Ботев” - село Войводово.

    В образователния форум „Полет над духовността. Иновации и традиции" тази вечер в зала “Хасково“ се включиха учениците, подготвени от преподавателите Дияна Славова, Коля Петрова, Велина Костова, Христина Пецова и Екатерина Тодорова.

    Те демонстрираха как прилагат холограми, тестови програми и още богата гама от иновативни практики, които са значими за развитието на мултидисциплинарния подход в обучението по математика, обществени науки, информационни технологии.

    Едно от интересните представяния бе на учениците от 7А клас -Мартин Недев и Денис Джуменов, които демонстрираха, че в света на химията може да е доста забавно и да се учи с по-голяма лекота, с разработената от тях платформа. За нея те бяха отличени с бронзов медал на Националната олимпиада по информационни технологии.

    Любопитна беше и демонстрацията как протичат часовете им по биология, която направи Мухамед Сали от 12Д кл., който тази година беше избран за "Ученик на годината по природни науки" на Математическата гимназия. Пред гостите в залата той показа различни приложения и програми, чрез които учат и през смартфоните си, и дори холограма, в случая на медуза, като обясни, че холограмите са също използвани често в часовете им по биология за онагледяване на преподавания материала.

    Природо-математическата гимназия в Хасково е за втора поредна година определена за иновативно училище и изпълнява съответно заложените дейности в Проекта за иновация. Те са в две направления. Едното от тях е свързано с интегрирането на нови методи в направление STEM в учебния процес, а също и с използването на мултидисциплинарния подход на преподаването.

    „Това, което видяхме тази вечер, означава че учителите са си свършили работа, техните методи на този етап са ефективни.“, отбеляза по време на форума директорката на училището Гергана Петрова.

    Второто направление, в което се развива гимназията като иновативно училище, е свързано с развитието на Облачната администрация на платформата Офис 3645. ПМГ-Хасково има регистрация от преди повече от 4 години и е едно от първите в страната училища в нея.

    Днес в администраторския акаунт се съдържат повече от 50 споделени папки с различно ниво на достъп и с огромно количество информация, свързана с училищното управление, сподели Гергана Петрова. Тя отбеляза, че това в значителна степен е съкратило използваните ресурси за обезпечаване на училищната администрация.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ин
      иноватор
      14 -8
      22:01, 14 май 2021
      Новите технологии ги прилагат да преписват и изкарват изпити без да си правят труд да прочетат нещо!
    • 2
      Тр
      ТРАКТОРИСТА
      12 -6
      22:25, 14 май 2021
      Ако се качат на някой от нашите американските трактори и ще си помислят че са в космически кораб :))
      • Др
        друг Тракторист
        7 -8
        22:28, 14 май 2021
        Те ще се качат за да се по друсат.
    Последни новини