9714 с Ковид, драстичен спад на болни в клиниките

Изображение 1 от 2

    Под 120 на 100 000 души падна 14-дневната заболеваемост от Ковид  19 в Хасковска област. Данните са от доклада на директора на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова, представени от нея по време на онлайн заседанието на Областния оперативен щаб за борба със заразата, свикан от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

    9714 са лицата от региона на Хасково, които са доказано заразени с Ковид 19, 94 от заразените са в болница.

    От началото напандемията до момента са починали 644 души, оздравелите са вече повече от 8000.

    Хасково разполага с достатъчно ваксини на BioNTech/Pfizer, Moderna, Janssen и AstraZeneka, които са предоставени на общопрактикуващите лекари и във временните имунизационни кабинети и всеки, който желае имунизация, има право на избор.

    Директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов заяви, че ситуацията е спокойна и постепенно се възстановява нормалното функциониране на болницата. Към момента в МБАЛ-Хасково са настанени 40 души.

    В клиниката ще бъдат оставени 51 легла за пациенти с коронавирус– 20 в инфекциозно отделение и 31 в бившата рехабилитация, посочи той.

    След извършване на дезинфекция на част от отделенията, от понеделник тяхната работа ще стартира нормално, но всеки момент при необходимост могат да бъдат разкрити допълнителни легла.

    Намален е броят на Ковид леглата на 12 в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания-Хасково, защото и там също отчитат намален брой на хоспитализирани. Към момента в клиниката се лекуват 6 души.

    Ако ситуацията продължава да се успокоява, е възможно дори Специализираната болница да прекрати лечението на Ковид болни и да възстанови нормалното си функциониране.

    Броят на леглата за пациенти с коронавирус са намалени и в МБАЛ-Свиленград. Там в момента разполагат с 45 легла. В МБАЛ-Хигия, МБАЛ-Димитровград и МБАЛ-Харманли броят на леглата засега остава непроменен, но се очаква през следващата седмица и там да бъде изменен.

    За организацията и провеждането на предстоящите матури, от РУО посочиха, че са готови. Началникът на образователната структура Христина Боева заяви, че е създадена организация за провеждането на матури при зрелостниците, поставени под карантина.

    Голяма част от учителите са ваксинирани, а към момента има само двама положителни на коронавирусна инфекция.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Де
      Дебила на д-р Живко Желязков
      2 -7
      18:31, 14 май 2021
      Здравейти , групичка. Търся си финансов благодетил... Виж коментара
      • Съ
        Събин Стоянов
        5 -1
        23:45, 14 май 2021
        Верно ли е това вав фирма Балакан?
        Често пазарувах - никакви такива напористи дами не съм забелялзвал.
        Коя е въпросната дама има ли фасебук- дали ходи по адрези извън града? Село Книжовник ме интересува по конктретно. Ако звънна дали ще дойде. На 59 военен пенсионер съм карабината е в изрядност без да се фаля. Къща измазана 3 етажа двор 1.5 декара реката е пред нас - романтика имам щурците пеят водата шумоли през нощта... любовна люлка на двора животни градинка чудна рейграс фърлих романтика пълна отвсекъде. Вътре обзаведено за най колемите . Всички екстри за резиденция на село. Дайте ми информация за момието ще я направя нова булка всички в селото и околията ще и завиждат.
        В очакване съм да ми пишете - имам интернет от сателитна чиния 24 часа в денонощие! Бай Събин - карабинера ми викат. И кмета ме знае - да не говоря за други хора - Бойко като беше в Хаксово се видяхме и с него са имам. Не съм случаен както се разбира. Очаквам
      • Ан
        Анито
        2 0
        06:00, 15 май 2021
        Звънкай,но Анито е психичноболна, пристрастена към хазарта, алкохола, шопинга и наркотиците.Преждевременно състарена, с детски акъл. На психиатър не ходи щото татко и е хирург. Склонна е към антисоциални изцепки.
    • 2
      Mi
      Milena Mihova от Uk
      2 -4
      19:59, 14 май 2021
      Групичка, аз често се шигувам, но истината е , чи мозъка и чирвата ми кървят. Отивам на фризьор и на кафе!
    Последни новини