Голям концерт за Рамазан Байрама ще изнесе читалище „Юмер Лютви”

Голям концерт за Рамазан Байрама ще изнесе Народно читалище „Юмер Лютви”.  Той ще бъде представен на живо в Дома на културата на 10 май,  три дни преди празника. Това съобщи за Кърджали бг вести секретарят на читалището Мюзеки Ахмед.  Той посочи, че началото на концерта е от 18,00. Представянето му се осъществява със съдействието на Община Кърджали. Ще присъства и генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

 Подготвили сме специална програма. В нея ще се включат танцовите ансамбли, музикалните формации и солисти, каза още Мюзеки Ахмед. Очаква се публиката да достигне 160 души.От ръководството на читалището призовават публиката на концерта да е с предпазни маски и да спазва социална дистанция.

  Началото на годината започна успешно за НЧ „Юмер Лютви”. Танцовият ансамбъл „Кърджали” спечели две престижни международни награди с онлайн изяви. В международният конкурс в Татарстан при конкуренцията от 160 състава ,нашият ансамбъл се класира трети. В големия конкурс в Екатерининбург,Русия, нашите самодейци се класираха втори.

  Народно читалище „Юмер Лютви” получи специалните поздрави са силното си представяне от видния наш хореограф проф.Хикмет Мехмедов.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини