Провери какво казва за теб любимият ти цвят

Чудили ли сте се някога защо някои хора се обличат винаги в ярки цветове и нерядко им казват „папагали“, докато други винаги са в строги тъмни нюанси и са определяни като „скучни“?

Цветовете, които предпочитаме и които избираме да носим всеки ден, носят информация за околните.

Например, ако обичате червеното и се обличате в този цвят, това може да означава, че сте доминантна личност.

Но има страшно много цветове и те могат да окажат влияние върху вашето настроение и поведение, а освен това оставят различни впечатления в околните, пише сайтът Bright Side.

Зелено

Свързваме зеленото с парите и зеленчуците, но учените казват, че хората, предпочитащи този цвят, обичат да са на открито и имат желание да чувстват сигурност. Зеленото се свързва с успеха, има и успокояващ ефект.

Оранжево

Ако харесвате оранжевото и го носите често, то вие вероятно сте много енергични. Много мощен цвят, който се свързва с жизнена социална среда. Оранжевото носи вълнение и енергия.

Розово

Розовото се свързва със смекчаване на агресията. Известно е също, че този цвят е регулатор на доброто настроение. Основните асоциации, които създава розовото, са любов, чувствителност, щедрост и доброта. Също така този цвят може да събуди желание да защитите човек, който го харесва.

Лилаво

Лилавото се свързва с царственост и кралски церемонии. Освен това оставя впечатление за магия и фантазия. Лилавото стимулира креативността и омиротворява, но същевременно се свързва с чувствителните и емоционални личности.

Синьо

Човекът, който харесва синьото може да бъде идеалист, надежден, автономен и внимателен при творческа работа. Те са склонни да обръщат внимание на детайлите, стават перфекционисти и имат безупречни маниери. Често ги избират за позиции с висока степен на стрес.

Черно

Това е цветът на границите и авторитета. Той носи усещане за елегантност, официалност и мистериозност. Черното отразява известна практичност и реализъм в света. Човек, който харесва черното, може да бъде свързан с някой, който жадува за контрол и независимост.

Червено

Да, червеният цвят може да донесе асоциации с агресия и господство. Изследователите са установили, че атлетите, които носят този цвят, са с 5% по-голяма вероятност да спечелят. Проучванията сочат, че този цвят привлича мъжете. Има асоциация с любов и страст. Така че, ако искате да бъдете забелязани, носете червено.

Бяло

Човек, който харесва бялото, иска чувство на удовлетворение. Тези хора са склонни да бъдат организирани, логични и ориентирани към детайлите в работата. Цветът може да бъде свързан с независимост при създаването различни неща. Също така, може да предизвика усещане за чистота и простота.

Жълто

Който обича жълтото е личност обичаща и приключенията. Жълтото означава свобода. Цветът се асоциира с чувство за хумор, спонтанност, оптимизъм и страст. Тези хора са склонни да бъдат креативни, но импулсивни.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини