11-годишeн надмина Айнщайн и Хокинг на тест за интелигентност

Ученик от Обединеното кралство премина тест за интелигентност, надмина Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг и се присъедини към Клуба на младите гении Mensa.

Ейдриън Лий, на 11 години, се премести от Хонг Конг в Лондон през 2022 г. На теста за интелигентност на Mensa Geek Club той получи най-високата възможна оценка и се класира с един процент повече от най-добрите умове в света. Докато Айнщайн и Хокинг отбелязаха 160 точки, Лий отбеляза 162 точки. Предложено му е членство в Менса. „Мислех само да получа 148 точки и да се присъединя към обществото на Mensa IQ. Не очаквах да се доближа до 160-те, които получи Айнщайн. Беше толкова невероятно!“ - каза детето.

Майка му Рейчъл каза, че момчето е необикновено от ранна детска възраст. На двегодишна възраст той успя да произнесе думата „университет“ с перфектно произношение, въпреки че все още нямаше представа за значението на тази дума. От двегодишна възраст младият гений се увлича по книгите. Всеки ден чете по няколко книги. „В детската градина започна да чете пълната версия на любимите си книги от "Междузвездни войни“, каза майката на Ейдриън.

Детето мечтае да стане най-добрият лекар в света. Интересува се от кардиология. Когато е бил на осем години, той започнал да пише романи, поредицата от книги Monster Quest с вълнуващи приключенски истории. Ейдриън в момента пише роман за древен Рим за тийнейджъри. Момчето се надява, че работата му ще бъде публикувана през есента на 2023 г.

В началното училище детето чудо получи няколко академични награди. Обича да се явява на тестове и изпити, резултатите от които го карат да се гордее. През септември младият гений планира да се запише в училището Queen Elizabeth School, където се надява да срещне момчета с подобни таланти. Освен академичните успехи, Ейдриън обича шах, скуош, фехтовка, ски, тенис на маса, таекуондо, гребане и др.

„Макар се гордеем с естествените способности на Ейдриън, ние все още подчертаваме, че той трябва да работи упорито въпреки таланта си. Надяваме се, че той може да избере свой собствен път, който ще бъде в неговите интереси, за да може да намери най-добрия начин да помогне на обществото “, каза Рейчъл.

По-рано беше съобщено, че деветгодишно момче от американския град Харисбърг, Пенсилвания, завършило гимназия, решило да стане астрофизик и ще учи в университет. Момчето е благодарно на любимите си учители и те от своя страна заявяват, че са успели да научат много от необичайно умен ученик. 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини