Пет забавни задачки за мозъчна гимнастика

Логично е да предполагате, че вашите математически умения са се подобрили с напредването на възрастта, но злощастната реалност е, че освен ако не решавате ежедневно задачи по алгебра и геометрия, по-вероятно е станало обратното. Ако сте изпълнени с желание да се проверите, ето и няколко задачки от училищни тестове или давани за домашна работа задачи. Ще ги решите ли?.

1. Какъв е номерът на паркомястото, скрит под колата?

Този сложен математически проблем стана вирусен няколко години назад, след като се появи на приемния изпит в Хонконг ... за шестгодишни деца. Предполага се, че учениците са имали само 20 секунди, за да решат проблема!

2. Заменете въпросителния знак с подходящата цифра.
Това няма да е твърде трудно за решаване, ако играете много судоку.

3. Посочете вярното число
Задачката идва направо от стандартизиран тест, даден в Ню Йорк през 2014 г.

4. Колко е висока масата?
Ютубърът MindYourDecisions адаптира този умопомрачителен математически въпрос от подобен, намерен в домашната работа на ученик в начално училище в Китай.

5. Намерете площта на червения триъгълник.

Задачката е била използван в Китай за идентифициране на надарени ученици от 5 клас. Предполага се, че някои от умните ученици са успели да я разрешат за по-малко от минута.

А ето и верните отговори:

  1. 87. Този "математически" въпрос всъщност не изисква никаква математика. Ако обърнете изображението с главата надолу, ще видите, че това, с което имате работа, е проста цифрова последователност.
  2. 6. Сборът на всички числа във всеки ред и колона е 15, също така 6 е единственото число, което не е представено сред числата от 1 до 9.)
  3. Простено ви е, ако не помните точно как работят показателите. За да решите този прост израз, просто трябва да извадите показателите (4-2) и да сметнете 3^2, тоест 3х3, което е равно на 9.
  4.  150 см. За решението просто трябва да запишете очевидното:
    маса+котка-костенурка=170
    маса-котка+костенурка=130
    => 2хмаса=300
  5. 9, но решението вижте във видеото
     

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини