С все по-богата великденска украса ни радва Общината

Изображение 1 от 5

    Все по-богата става великденската украса в центъра на град Първомай. През последните години се превърна в традиция пред сградата на Общинска администрация да бъдат поставяни големи рисуван яйца. Първоначално идеята идва от Зорка Каразапрянова, която заедно с възпитаниците си от Детската приложна студия правят първите яйца. През миналата година към нея се присъединиха Наталия Димчева и дъщеря ѝ Анна Велич и Йорданка Янкова.

    Днес яйца украсяват и някои от зелените площи в центъра на града. Те привличат погледа на минувачите, а мнозина се снимат за спомен с тях.

    Тази година украсата е възложена на секцията по изобразително изкуство към читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Към вече „обичайните заподозрени“ се присъединяват Тоска Запрянова, Милена Чолакова, Магдалена Хубенова и Ангел Попчев.

    Община Първомай осигурява стиропорените яйца, а всеки от художниците влага освен боичките си и цялото си сърце и душа, за да се почувства празничната атмосфера в града.

    От Община Първомай изразяват надежда атмосферата, която създава поставената украса, да предизвика празнично настроение, а хората, макар и за миг, да забравят за грижите и тревогите.

     Администрация и художници призовават гражданите да пазят поставената украса и пожелават топли празнични дни, изпълнени с веселие, жестове на съпричастност и нестихваща вяра в доброто.

    Междувременно художниците подготвят и традиционната си обща изложба, която е част от събитията в календара на майските тържества. Тя ще бъде открита на  11 май от 17 часа във фоайето на втория етаж в читалището.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини