БСП иска пълна ревизия на Борисов. Подкрепят Има такъв народ, но с условие

В пет направления ще се фокусира политиката на БСП в новия парламент. Сред тях са управление на здравната криза и възстановяване на държавността. Това обяви пред депутатите лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя настоя, че ГЕРБ не е представил плана за възстановяване след кризата, докато БСП работи по конкретни мерки.

"Внасяме днес в НС този пакет от закони, които касаят помощ на малкия и среден бизнес, спешни решения за банкова ваканция, пакет за подкрепа на младите семейства в кризата, помощ за пенсионерите", избори Нинова.

От БСП са категорични, че в 45-ия парламент трябва да се спре порочната практика премиерът да не идва на парламентарен контрол, както и да се внасят закони без оценка на въздействието.

Пълна ревизия на досегашната изпълнителна власт е приоритет за БСП. Левицата иска и мораториум върху сключване на договори от страна на правителството на Бойко Борисов в оставка.

"Искам да пресека всякакви спекулации. Не преговаря със задкулисието за власт и пари - нито с Борисов за правителство, нито с ДПС за президент. Ние сме за чисто, открито и смело управление, но ние сме и за компетентно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, няма да правим голяма коалиция. Не го направихме преди 4 години, няма да го направим и сега. Бихме подкрепили правителство на втората сила - Има такъв народ, по политики. Ако те не предложат правителство и ако третият мандат бъде връчен на нас - партията ще реши какво да прави. Пожелавам по-малко емоции и повече разум", обяви от парламентарната трибуна Нинова. 

Източник: Novini

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини