СУ „Отец Паисий“, град Кърджали тържествено отбелязва 3 март

Денят на Освобождението на България от османско иго-3 март1878г. енационален празник на България от 1991 г. На този ден е подписан Санстефанският мирен договор за прекратяването на Руско-турската война от 1877 – 1878 г., който ознаменува свободата ни, дарява ни бъдеще и надежда, светъл идеал. А ние –съвременните българи- можем единствено да почитаме и помним.

По стара традиция в СУ „Отец Паисий“-град Кърджали се организират различни тържествени събития и дейности, посветени на националния празник. Значимостта на тази бележита дата винаги е свързана с грандиозно училищно шествие, което порадипандемичната ситуация през 2021година е невъзможно да се състои.

В училищната програма тази година са включени много мероприятия – традиционни и виртуални.

В сградата на училище „ОтецПаисий“ е подредена изложба на тема „Освобождението на България-1878г.“. Пана на отделни класове и индивидуални творби представят празника през очите на учениците ни.

Вниманието ни привличат разработките на наградени ученически есета.Празнична е цялата училищна атмосфера…

Творческопредизвикателствозаученици от I до XII клас е училищният конкурс за рисунка, есе или стихотворение “143 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ”.

Във всички 52 паралелки на училището се проведоха тематични часове, посветени напразника. Методическото обединение на учителите по история представи презентации и уроци, посветени на 3-ти  март. Патриотични песни звучат по училищната уредба всяко междучасие. Byoutube, налинк: https://youtu.be/iHKF9kaQbBIe публикувана виртуална тържествена музикална програмас участието на талантливи паисиевци. Предстои тържествено поднасяне на цветя на паметника на Освободителите в деня на националния празник.

Щастлива е историята на онзи народ, който може да изведе от националния си олтар личности на признание, сакрални дела и дати, посока към бъдното, с която срещаме и помним героите на свободата.

Да бъдеш свободен е ценност, привилегия, богатство. Днес всеки един от нас върви по този път – на свободата, завещанни от героите на Българското освобождение. Път – олицетворение на Доброто!

Честит празник!

Честити 143 години свобода!

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини