2 °C

Parvomai.NET стана на 10 години

Изображение 1 от 2

   Изненадващо за мнозина, дори за създателите си, Parvomai.NET навърши 10 години. Време, през което електронната журналистика се разви – в началото „делеше мегдан“ с хартиените вестници, а сега „се надпреварва“ с публикациите в социалните мрежи, където всеки профил може да се окаже новинарски.

  Рожденият ден на сайта стана повод да попитаме читателите - хората заради които съществува: „Какво е за Вас Parvomai.NET”?

  Получихме много и разнообразни отговори, но най-често е подчертавано, че това е единствената регионална медия и като такава – сайтът е необходимост.

  През годините сме си партнирали с различни институции и организации, създавали сме приятелства, рушали сме стереотипи, били сме посрещани с усмивка или „на нож“. Имало е хора, които са се опитвали „да ни подхлъзват“ с вредна или укрита информация. Допускали сме грешки, извинявали сме се, приемали сме извинения и не рядко е имало огорчения. Но каквото и да се е случило – Parvomai.NET  остава единствената местна медия.

  През тези десет години бяха споделени много новини, потърсени отговори на много въпроси, отбелязахме много празници – накратко опитвахме се да отразяваме нашето време. А то е интересно време – преходи, избори, развития и спадове, история и новини, а сега и… непознат вирус.

  Получихме пожелания за „още десет успешни години“ и дълголетие. Не се заблуждаваме – знаем, че живеем в епоха, в която много дейности се развиват бързо и бързо отмират. През следващите 10 години се очаква да престанат да съществуват много професии. Новинарските сайтове могат да отмрат или да се трансформират в нещо различно, но надяваме се информацията да остане „скъпа стока“ и ако това е така, Parvomai.NET да продължи да я „доставя“.

  На въпроса ни отговориха колективи, представители на институции, хора с обществени длъжности, приятели или читатели и много герои в наши материали. Благодарим им за добрите думи.    

  Колектив на Образцово „НЧ Св. Св. Кирил и Методий-1894г.-гр. Първомай”:

  Преди 10 години ПървомайНет ”хвърли своята мрежа”  в медийното пространство. Малко  ли са или много 10 години?

  Основната цел на журналистиката е да съобщава и предава новините, а също така да изразява и отразява гледни точки и мнения, а  онлайн журналистиката е най-бързият достъп до информация днес. Това бяха години, в които вие се учехте на онлайн журналистика, а ние, потребителите се учехме да я ползваме в ежедневието и работата си. Партнирахме си.  Понякога се получаваше, друг път- не съвсем.

  Поздравявайки  Ви с юбилея, Ви пожелаваме още по-успешни следващи 10 години. Нека на страницата ви има повече история на града и интересни личности, нови рубрики, нови събеседници! Надграждайте постигнатото и вървете напред! 

  Бъдете здрави!

  На многая лета! 

  Николай Митков – кмет на община Първомай:

  В телефонния ми указател Теодора Кирякова е записана като Теодора НЕТ. Това е – за мен сайтът е Теодора Кирякова. И е необходимост.

  Лили Караславова (освен всичките ѝ таланти, скоро беше директор на СУ „Златаров“): Parvomai. net е единствената регионална медия и на нея разчитаме да следи събитията в града и общината, и да ни информира. Благодаря Ви, че забелязвахте и отразявахте моите изяви и участия! Пожелавам Ви още много хубави новини и голяма читателска аудитория! Честит юбилей!

  Георги Георгиев – Ирландеца (най-знаещият човек в общината): Изключително полезно е да има медия на местно ниво, за да има бърз и пряк достъп за всеки до актуалните събития в града и общината ни. Благодаря лично на всички, които полагат усилията това да се случва вече 10 години.

  Пеньо Запрянов – бизнесмен и председател на Киноложкото дружество в Първомай: Първомай.НЕТ е преходът от офлайн във онлайн живот, дори в малко населено място, където новините пристигат със скоростта на клюките, разпространяващи се преди време. Място където можеш да прочетеш стойностни неща , да ги споделиш с приятели, както и да се повеселиш на откровено "независими" коментари:))). Първомай.НЕТ е и партньор в някои мои „луди“ начинания.

  Минко Павлов – учител и треньор по приложно колоездене: „За мен Parvomai.NET е Първоновинар – от „Първомай“ и “първи новини“, които ги чета сутрин рано като си отворя лаптопа.

  Клуб „Атлет“: Parvomai.NET:  Място, на което можем да споделим успехите на клуба, да получим подкрепа за нашите каузи, да научим новини за общината.

  Галя Маринова: Като човек, който през повечето време от годината е в чужбина, Първомай.нет ми помага да се информирам за случващото се в общината и града, както и за по-важното от света. Честит Рожден Ден!

  Виктория Николаева (едно талантливо момиче, за което сме писали по различни поводи повече от 9 години): Първомай. Нет за мен е много полезен сайт, защото съдържа най-различни новини и много полезна и интересна информация, свързана с нашия град и община. Честит празник и продължавайте все така!

  Нели Костадинова (също е присъствала в материалите ни, защото се занимава с благотворителност): Първомай.Нет, колко години минаха, колко път извървяхте.... Живи и здрави целия екип, все така успешни!

  Станимира Раева (тя и членовете на цялото ѝ семейство са били по различни поводи герои в репортажите ни): Чудесно e, че има местна медия, която да информира за събития случили се в нашата община, защото ни касае пряко . Харесва ми, че се дава информация за позитивни инициативи, на фона на всичката гадост на държавно и световно ниво.

  Ангелина Костова: Честит рожден ден Parvomai.NET! За хора, като мен, които са далеч от родния град, Вашият сайт е много ценен. С информацията, която получаваме тук, ние продължаваме да сме съпричастни със събитията и социалния живот в Първомай! Бъдете здрави и продължавайте да споделяте всички важни събития и новини, случващи се в Първомай! Честит празник!

  Атанаска Гаджева (Теодора Кирякова  пита: Какво е за теб Parvomai.NET) Отговор: Ти!

  Благодаря за хубавите думи! За мен е огромна отговорност да ме идентифицират със сайта, в който работя.  Не знам колко още ще сме заедно, но обещавам едно – докато пиша за Parvomai.NET да се стремя да бъда полезна.

   
  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Хороскоп за 01.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
  01 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
  01 мар 2021
  Последни новини