16 °C

Parvomai.NET стана на 10 години

Изображение 1 от 2

   Изненадващо за мнозина, дори за създателите си, Parvomai.NET навърши 10 години. Време, през което електронната журналистика се разви – в началото „делеше мегдан“ с хартиените вестници, а сега „се надпреварва“ с публикациите в социалните мрежи, където всеки профил може да се окаже новинарски.

  Рожденият ден на сайта стана повод да попитаме читателите - хората заради които съществува: „Какво е за Вас Parvomai.NET”?

  Получихме много и разнообразни отговори, но най-често е подчертавано, че това е единствената регионална медия и като такава – сайтът е необходимост.

  През годините сме си партнирали с различни институции и организации, създавали сме приятелства, рушали сме стереотипи, били сме посрещани с усмивка или „на нож“. Имало е хора, които са се опитвали „да ни подхлъзват“ с вредна или укрита информация. Допускали сме грешки, извинявали сме се, приемали сме извинения и не рядко е имало огорчения. Но каквото и да се е случило – Parvomai.NET  остава единствената местна медия.

  През тези десет години бяха споделени много новини, потърсени отговори на много въпроси, отбелязахме много празници – накратко опитвахме се да отразяваме нашето време. А то е интересно време – преходи, избори, развития и спадове, история и новини, а сега и… непознат вирус.

  Получихме пожелания за „още десет успешни години“ и дълголетие. Не се заблуждаваме – знаем, че живеем в епоха, в която много дейности се развиват бързо и бързо отмират. През следващите 10 години се очаква да престанат да съществуват много професии. Новинарските сайтове могат да отмрат или да се трансформират в нещо различно, но надяваме се информацията да остане „скъпа стока“ и ако това е така, Parvomai.NET да продължи да я „доставя“.

  На въпроса ни отговориха колективи, представители на институции, хора с обществени длъжности, приятели или читатели и много герои в наши материали. Благодарим им за добрите думи.    

  Колектив на Образцово „НЧ Св. Св. Кирил и Методий-1894г.-гр. Първомай”:

  Преди 10 години ПървомайНет ”хвърли своята мрежа”  в медийното пространство. Малко  ли са или много 10 години?

  Основната цел на журналистиката е да съобщава и предава новините, а също така да изразява и отразява гледни точки и мнения, а  онлайн журналистиката е най-бързият достъп до информация днес. Това бяха години, в които вие се учехте на онлайн журналистика, а ние, потребителите се учехме да я ползваме в ежедневието и работата си. Партнирахме си.  Понякога се получаваше, друг път- не съвсем.

  Поздравявайки  Ви с юбилея, Ви пожелаваме още по-успешни следващи 10 години. Нека на страницата ви има повече история на града и интересни личности, нови рубрики, нови събеседници! Надграждайте постигнатото и вървете напред! 

  Бъдете здрави!

  На многая лета! 

  Николай Митков – кмет на община Първомай:

  В телефонния ми указател Теодора Кирякова е записана като Теодора НЕТ. Това е – за мен сайтът е Теодора Кирякова. И е необходимост.

  Лили Караславова (освен всичките ѝ таланти, скоро беше директор на СУ „Златаров“): Parvomai. net е единствената регионална медия и на нея разчитаме да следи събитията в града и общината, и да ни информира. Благодаря Ви, че забелязвахте и отразявахте моите изяви и участия! Пожелавам Ви още много хубави новини и голяма читателска аудитория! Честит юбилей!

  Георги Георгиев – Ирландеца (най-знаещият човек в общината): Изключително полезно е да има медия на местно ниво, за да има бърз и пряк достъп за всеки до актуалните събития в града и общината ни. Благодаря лично на всички, които полагат усилията това да се случва вече 10 години.

  Пеньо Запрянов – бизнесмен и председател на Киноложкото дружество в Първомай: Първомай.НЕТ е преходът от офлайн във онлайн живот, дори в малко населено място, където новините пристигат със скоростта на клюките, разпространяващи се преди време. Място където можеш да прочетеш стойностни неща , да ги споделиш с приятели, както и да се повеселиш на откровено "независими" коментари:))). Първомай.НЕТ е и партньор в някои мои „луди“ начинания.

  Минко Павлов – учител и треньор по приложно колоездене: „За мен Parvomai.NET е Първоновинар – от „Първомай“ и “първи новини“, които ги чета сутрин рано като си отворя лаптопа.

  Клуб „Атлет“: Parvomai.NET:  Място, на което можем да споделим успехите на клуба, да получим подкрепа за нашите каузи, да научим новини за общината.

  Галя Маринова: Като човек, който през повечето време от годината е в чужбина, Първомай.нет ми помага да се информирам за случващото се в общината и града, както и за по-важното от света. Честит Рожден Ден!

  Виктория Николаева (едно талантливо момиче, за което сме писали по различни поводи повече от 9 години): Първомай. Нет за мен е много полезен сайт, защото съдържа най-различни новини и много полезна и интересна информация, свързана с нашия град и община. Честит празник и продължавайте все така!

  Нели Костадинова (също е присъствала в материалите ни, защото се занимава с благотворителност): Първомай.Нет, колко години минаха, колко път извървяхте.... Живи и здрави целия екип, все така успешни!

  Станимира Раева (тя и членовете на цялото ѝ семейство са били по различни поводи герои в репортажите ни): Чудесно e, че има местна медия, която да информира за събития случили се в нашата община, защото ни касае пряко . Харесва ми, че се дава информация за позитивни инициативи, на фона на всичката гадост на държавно и световно ниво.

  Ангелина Костова: Честит рожден ден Parvomai.NET! За хора, като мен, които са далеч от родния град, Вашият сайт е много ценен. С информацията, която получаваме тук, ние продължаваме да сме съпричастни със събитията и социалния живот в Първомай! Бъдете здрави и продължавайте да споделяте всички важни събития и новини, случващи се в Първомай! Честит празник!

  Атанаска Гаджева (Теодора Кирякова  пита: Какво е за теб Parvomai.NET) Отговор: Ти!

  Благодаря за хубавите думи! За мен е огромна отговорност да ме идентифицират със сайта, в който работя.  Не знам колко още ще сме заедно, но обещавам едно – докато пиша за Parvomai.NET да се стремя да бъда полезна.

   
  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Хороскоп за 08.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доста ще се колебаете за представител на огнените знаци. От това, какво точно предпочетете ще зависи удовлетвореността ви в края на деня. Оставете настрана въпрос, който само ви създава неприятности, и се посветете на перспективни дейности. Стабилизирате отношенията си със сърдечния партньор.
  08 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Доброто ви настроение ще се отрази на околните и работата ще върви по-леко. Уверени и знаещи какво правите, ще доминирате с оптимизъм и конструктивна мисъл. Ако търсите работа засилете контактите си, със сигурност ще намерите подходящо предложение или сами ще започнете свой бизнес.
  08 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще прегърнете една идея и ще заживеете с планове за нейното осъществяване. Това ще повиши настроението ви, ще ви направи активни и по-добри. Не пренебрегвайте текущите си ангажименти, отделете време на всичките си задачи. Възможно е да получите новина, която ще внесе яснота в очакванията ви.
  08 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Сред колегите ще наложите вижданията си по конкретна задача, така, че да я свършите в срок и с нужното качество. Печалбите ви ще се увеличат, предвид факта, че за същото време ще отхвърляте повече работа. Ще имате изяви в сферата на туризма, рекламата, недвижимите имоти и обменът на информация. За някои ново запознанство и любов.
  08 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
  08 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще имате работа по дома и въпреки предложенията на близки и приятели ще предпочетете да я свършите. Това ще бъде добре за вас, още повече че обичате да нямате несвършени задължения. Нуждата от глътка свеж въздух обаче ще си каже думата и нищо чудно да прекарате известно време на интересно място с приятелите си. Бъдете спокойни - ще имате време за всичко.
  08 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Търсенията ще ви срещнат с близки на сърцето ви хора. Не помрачавайте деня си с нездрави мисли и не натоварвайте и други с тях. Здравословното ви състояние се подобрява. Насочените ви към конкретна задача действия ще доведат до резултат. Не си и помисляйте да не изпълните обещанията си.
  08 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Благоприятно развитие на начинанията ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане и мързел, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, а това допълнително ви стимулира.
  08 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  08 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпълнени сте с добри намерения, както по отношение на деловите си задачи, така и в личен план. Ще ви се отдаде да свършите много работа и в същото време да си починете. С ведрото си присъствие ще наситите атмосферата, правейки деня на всички покрай вас приятен. Не подценявайте едно важно до себе си присъствие.
  08 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстоят ви промени както в професионален, така и в личен план. Радвате се обаче на подкрепата на всички около вас, които няма да останат безучастни към въпросите, които ви вълнуват. Стойте настрана от неприятности, които е възможно да ви съпътстват днес. Човек близък до вас ще ви покаже по-специалното си отношение, което доста ще ви поласкае.
  08 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Финансовите реализации днес ще направят по-спокойни както почивката ви, така и ремонтите, които предвиждате. На особена почит ще се радват държавните служители, които са в позиция да взимат важни решения. Други ще се интересуват от изгодни кредити или покупка на недвижим имот.
  08 май 2021
  Последни новини