Parvomai.NET стана на 10 години

Изображение 1 от 2

     Изненадващо за мнозина, дори за създателите си, Parvomai.NET навърши 10 години. Време, през което електронната журналистика се разви – в началото „делеше мегдан“ с хартиените вестници, а сега „се надпреварва“ с публикациите в социалните мрежи, където всеки профил може да се окаже новинарски.

    Рожденият ден на сайта стана повод да попитаме читателите - хората заради които съществува: „Какво е за Вас Parvomai.NET”?

    Получихме много и разнообразни отговори, но най-често е подчертавано, че това е единствената регионална медия и като такава – сайтът е необходимост.

    През годините сме си партнирали с различни институции и организации, създавали сме приятелства, рушали сме стереотипи, били сме посрещани с усмивка или „на нож“. Имало е хора, които са се опитвали „да ни подхлъзват“ с вредна или укрита информация. Допускали сме грешки, извинявали сме се, приемали сме извинения и не рядко е имало огорчения. Но каквото и да се е случило – Parvomai.NET  остава единствената местна медия.

    През тези десет години бяха споделени много новини, потърсени отговори на много въпроси, отбелязахме много празници – накратко опитвахме се да отразяваме нашето време. А то е интересно време – преходи, избори, развития и спадове, история и новини, а сега и… непознат вирус.

    Получихме пожелания за „още десет успешни години“ и дълголетие. Не се заблуждаваме – знаем, че живеем в епоха, в която много дейности се развиват бързо и бързо отмират. През следващите 10 години се очаква да престанат да съществуват много професии. Новинарските сайтове могат да отмрат или да се трансформират в нещо различно, но надяваме се информацията да остане „скъпа стока“ и ако това е така, Parvomai.NET да продължи да я „доставя“.

    На въпроса ни отговориха колективи, представители на институции, хора с обществени длъжности, приятели или читатели и много герои в наши материали. Благодарим им за добрите думи.    

    Колектив на Образцово „НЧ Св. Св. Кирил и Методий-1894г.-гр. Първомай”:

    Преди 10 години ПървомайНет ”хвърли своята мрежа”  в медийното пространство. Малко  ли са или много 10 години?

    Основната цел на журналистиката е да съобщава и предава новините, а също така да изразява и отразява гледни точки и мнения, а  онлайн журналистиката е най-бързият достъп до информация днес. Това бяха години, в които вие се учехте на онлайн журналистика, а ние, потребителите се учехме да я ползваме в ежедневието и работата си. Партнирахме си.  Понякога се получаваше, друг път- не съвсем.

    Поздравявайки  Ви с юбилея, Ви пожелаваме още по-успешни следващи 10 години. Нека на страницата ви има повече история на града и интересни личности, нови рубрики, нови събеседници! Надграждайте постигнатото и вървете напред! 

    Бъдете здрави!

    На многая лета! 

    Николай Митков – кмет на община Първомай:

    В телефонния ми указател Теодора Кирякова е записана като Теодора НЕТ. Това е – за мен сайтът е Теодора Кирякова. И е необходимост.

    Лили Караславова (освен всичките ѝ таланти, скоро беше директор на СУ „Златаров“): Parvomai. net е единствената регионална медия и на нея разчитаме да следи събитията в града и общината, и да ни информира. Благодаря Ви, че забелязвахте и отразявахте моите изяви и участия! Пожелавам Ви още много хубави новини и голяма читателска аудитория! Честит юбилей!

    Георги Георгиев – Ирландеца (най-знаещият човек в общината): Изключително полезно е да има медия на местно ниво, за да има бърз и пряк достъп за всеки до актуалните събития в града и общината ни. Благодаря лично на всички, които полагат усилията това да се случва вече 10 години.

    Пеньо Запрянов – бизнесмен и председател на Киноложкото дружество в Първомай: Първомай.НЕТ е преходът от офлайн във онлайн живот, дори в малко населено място, където новините пристигат със скоростта на клюките, разпространяващи се преди време. Място където можеш да прочетеш стойностни неща , да ги споделиш с приятели, както и да се повеселиш на откровено "независими" коментари:))). Първомай.НЕТ е и партньор в някои мои „луди“ начинания.

    Минко Павлов – учител и треньор по приложно колоездене: „За мен Parvomai.NET е Първоновинар – от „Първомай“ и “първи новини“, които ги чета сутрин рано като си отворя лаптопа.

    Клуб „Атлет“: Parvomai.NET:  Място, на което можем да споделим успехите на клуба, да получим подкрепа за нашите каузи, да научим новини за общината.

    Галя Маринова: Като човек, който през повечето време от годината е в чужбина, Първомай.нет ми помага да се информирам за случващото се в общината и града, както и за по-важното от света. Честит Рожден Ден!

    Виктория Николаева (едно талантливо момиче, за което сме писали по различни поводи повече от 9 години): Първомай. Нет за мен е много полезен сайт, защото съдържа най-различни новини и много полезна и интересна информация, свързана с нашия град и община. Честит празник и продължавайте все така!

    Нели Костадинова (също е присъствала в материалите ни, защото се занимава с благотворителност): Първомай.Нет, колко години минаха, колко път извървяхте.... Живи и здрави целия екип, все така успешни!

    Станимира Раева (тя и членовете на цялото ѝ семейство са били по различни поводи герои в репортажите ни): Чудесно e, че има местна медия, която да информира за събития случили се в нашата община, защото ни касае пряко . Харесва ми, че се дава информация за позитивни инициативи, на фона на всичката гадост на държавно и световно ниво.

    Ангелина Костова: Честит рожден ден Parvomai.NET! За хора, като мен, които са далеч от родния град, Вашият сайт е много ценен. С информацията, която получаваме тук, ние продължаваме да сме съпричастни със събитията и социалния живот в Първомай! Бъдете здрави и продължавайте да споделяте всички важни събития и новини, случващи се в Първомай! Честит празник!

    Атанаска Гаджева (Теодора Кирякова  пита: Какво е за теб Parvomai.NET) Отговор: Ти!

    Благодаря за хубавите думи! За мен е огромна отговорност да ме идентифицират със сайта, в който работя.  Не знам колко още ще сме заедно, но обещавам едно – докато пиша за Parvomai.NET да се стремя да бъда полезна.

     
    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини